Life

Cât costă un kilogram de cirește din Grecia în piețele din România. Șoc total pentru români: “Nu-mi permit să cumpăr nici sâmburii”

Cât costă un kilogram de cirește din Grecia în piețele din România. Unii români au ajuns la o concluzie simplă: nu își permit să cumpere nici măcar sâmburii!
09.05.2023 | 08:35
Cat costa un kilogram de cireste din Grecia in pietele din Romania Soc total pentru romani Numi permit sa cumpar nici samburii
Cât costă un kilogram de cirește din Grecia în piețele din România. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de cirește din Grecia la noi în țară. Unii români au rămas în șoc, spunând că nu și-ar permite să cumpere nici măcar sâmburii!

Cât costă un kilogram de cirește din Grecia în piețele din România

Cireșele au început să apară la tarabele din piețe și prețurile nu sunt deloc unele mici. Deși acest lucru era oarecum de așteptat având în vedere prețurile din ultimii ani, românii tot au fost șocați. Spre exemplu, în Buzău un kilogram de cireșe aduse din Grecia costă 60 de lei.

ADVERTISEMENT

La aflarea acestui preț, un român obișnuit a spus tu stupefiat că nu și-ar permite să cumpere nici măcar sâmburii. Un pensionar spunea că are un venit de 1500 de lei și nu își permite să cumpere deloc aceste fructe.

“Am 40 de ani de muncă şi 1.500 de lei pensie, nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii”, a spus el, conform Observator.

ADVERTISEMENT

Alții sunt mai optimiști și speră că prețul va scădea în curând și vor putea să cumpere măcar un pumn de cireșe. “Nu prea s-au făcut, deocamdată mai aşteptăm, poate mai scad preţurile”, a precizat un român din piață.

Ce spun comercianții când vând cireșe

Prețurile sunt ceva mai mici decât în anii trecuți, precizează specialiștii, dar chiar și așa, cererea este foarte mică.

ADVERTISEMENT

Comercianții au recurs la unele soluții pentru a putea să vândă marfa extrem de scumpă. Altfel, aceștia vând caserole de cireșe cu câte 10 sau 15 lei. Dar chiar și așa lumea nu se înghesuie să cumpere.

“Sunt aduse din Grecia, preţul este de 60 de lei kilogramul, dar vindem şi la caserole cu preţul de 10 sau 15 lei.

ADVERTISEMENT

Nu prea avem vânzare. Sunt primele apărute pe piaţă iar preţurile pentru oameni sunt ridicate”, a explicat un comerciant.

În acesta an, producția de cireșe ar putea fi ceva mai mică. Iar acest lucru se va traduce printr-o creștere de preț. Specialiștii spun că a fost o perioadă mai friguroasă care a făcut florile să cadă și fructele vor fi în consecință mai puține în acest an.

ADVERTISEMENT
Tags: