Life

Cât costă un kilogram de salam de zebră. E învelit cu aur și e produs într-un loc aparte

Pe piața internațională a apărut faimosul salam de zebră. Acesta este învelit cu aur și se adresează doar clienților de lux.
29.04.2023 | 21:39
Cat costa un kilogram de salam de zebra E invelit cu aur si e produs intrun loc aparte
Cât costă un kilogram de salam de zebră. Sursă foto: Antena 3 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai multe produse interesante apar pe piață, iar unul dintre ele este chiar faimosul salam de zebră. A fost inventat recent, în Bergamo și este învelit cu aur. Iar prețul evident că nu este pentru orice tip de buzunar.

Cât costă un kilogram de salam de zebră

Toată lumea își dorește un meniu cât mai sănătos. Totuși, produsele naturale, care au numeroase beneficii pentru organism, vin și cu costuri destul de mari. Cel mai bun exemplu este făina de greiere, care a stârnit interesul în Europa, inclusiv în rândul românilor.

ADVERTISEMENT

Iată că acum, un salam de zebră care este învelit în trei straturi de aur stârnește curiozitatea. Totuși, acesta se adresează doar unui segment de lux de pe piața internațională, având în vedere prețul pentru suta de grame.

Un kilogram de salam de zebră costă 2.000 de euro. Astfel, 100 de grame dintr-un astfel de produs ajung să coste în jur de 200 de euro, deci echivalentul a aproape 1.000 de lei. Ce are atât de special acest salam și de ce este atât de scump?

ADVERTISEMENT

În primul rând este făcut din carne de zebră din Africa de Sud. De asemenea, salamul este pregătit cu grijă. Carnea de zebră se asezonează cu sare din Hawaii. În același timp, pentru un gust intens, condimente din întreaga lume sunt adăugate în rețetă.

La final, salamul de zebră este acoperit în întregime de aur. Este vorba despre trei straturi de aur de 24 de carate, comestibil. Unde se desfășoară producția? Într-un loc aparte. Salamul de zebră a început să fie produs recent, în văile zonei Bergamo.

ADVERTISEMENT

Ce gust are salamul de zebră

De asemenea, în echipa care se ocupă de prepararea sa există un aurar, dar și un maestru măcelar. Tocmai din acest motiv, gustul final al preparatului este cu adevărat unul aparte. Salamul de zebră este moale, aromat, dar și rafinat, conform descrierilor de pe internet.

În timp ce unele persoane ar da probabil 2.000 de euro pentru un kilogram de salam de zebră, iată că în România, cei mai mulți aleg preparate mai simple. Nu puțini sunt românii care achiziționează mezeluri din hipermarketuri precum Kaufland, Lidl, ori Carrefour.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, de nenumărate ori, cei de la Asociația Pro Consumatori (APC) au tras numeroase semnale de alarmă. Aceștia i-au avertizat pe clienți cu privire la existența unui nitrit de sodiu, o substanță cu potențial cancerigen, în 96% dintre sortimente de salam feliat de pe piață. Și alte produse de pe piață au fost vizate de avertizări similare de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT