Fotbal intern

Cât costă un permis fals în Ucraina. Florinel Coman riscă închisoarea pentru un pumn de bani

23.02.2021 | 14:10
Cat costa un permis fals in Ucraina Florinel Coman risca inchisoarea pentru un pumn de bani
ADVERTISEMENT

Florinel Coman a achitat o sumă modică pentru permisul ucrainean pe care l-a prezentat polițiștilor. Fotbalistul riscă să plătească cu libertatea pentru inconștiența lui.

A devenit o modă în România și tot mai mulți ”șoferi” prezintă permise de conducere ”luate” în Ucraina, unde piața neagră a eliberării de acte fictive este o veritabilă industrie.

ADVERTISEMENT

Nici nu costă prea mult ca să obții documente ucrainene. Pentru câteva sute de euro, permisul de conducere ajunge în România în câteva zile.

Pentru mai puțin de 1.000 de euro devii șofer ucrainean

Polițiștii de la Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi au povestit pentru adevărul.ro că se confruntă cu tot mai multe cazuri precum cel al fotbalistului Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

„Observăm, într-adevăr, o tendință de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate ci şi a altor documente auto. De exemplu, am găsit un şofer cu certificatul maşinii fals. Multe permise false sunt din Republica Moldova, dar nu numai. Am identificat documente false ce proveneau şi din Ucraina, Cipru sau Italia”, a declarat subcomisarul Mihai Şoric.

Explicația se simplă. Un permis de conducere fals, ”eliberat” de autoritățile din Ucraina, costă pe piața neagră între 600 și 800 de euro, au menționat sursele citate.

ADVERTISEMENT

Oamenilor legii le este relativ ușor să demonstreze falsul, în condițiile în care pentru a obține un permis de conducere în Ucraina, posesorul trebuie să dețină și un pașaport ucrainean, să fie înregistrat legal pe teritoriul acestui stat și să vorbească limba ucraineană. Nu este cazul în ceea ce-l privește pe Florinel Coman.

3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru permis fals din Moldova

Florinel Coman a fost surprins de aparatele radar conducând cu 165 de km/oră și a fost oprit de polițiști cărora le-a prezentat un permis de conducere provenit din Ucraina. Pentru fapta sa fotbalistul va fi pus sub acuzare, pentru conducere fără permis pe drumurile publice și riscă închisoarea între 1 și 5 ani.

ADVERTISEMENT

Adevărul notează că un bărbat din Iași, care a fost prins recent cu un carnet de șofer fals, obținut în Republica Moldova, a recunoscut că a plătit 500 de euro pentru document și a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Autoritățile române au destructurat, în urmă cu mai bine de un deceniu, o altă filieră de ”eliberare de permise auto”, în județul Argeș. Mii de permise au fost obținute fraudulos în urma unor examene fictive organizate sub protecția angajaților Serviciului Permise.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 1,78 este cota pentru „FCSB marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT