News

Cât costă un sejur all-inclusive în stațiunea Elenei Udrea din Sălaj. Cifra de afaceri a crescut în 2021, deși firma a intrat în faliment

Afacerea din Sălaj a Elenei Udrea ”moare dar nu se predă”. Stațiunea Boghiș Băi și-a deschis și în acest sezon porțile și oferă servicii complete pentru turiști.
12.07.2022 | 09:03
Elena Udrea a investit 375.000 de euro din fonduri proprii la Boghiș Băi / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși a intrat în procedură de faliment încă din luna aprilie, stațiunea Boghiș Băi, deținută de Elena Udrea, continuă să fie deschisă și să-și îmbie clienții cu oferte competitive.

În stațiunea Elenei Udrea se pot închiria apartamente de lux, în regim all-inclusive

Inaugurată în anul 2013, atunci când Elena Udrea încă era o vedetă a politicii din România, stațiunea din Sălaj constă în mai multe ștranduri cu apă termală, un restaurant, un spațiu pentru sport și agrement precum și 128 de locuri în unități de cazare care oferă chiar și posibilitatea închirerii în regim all-inclusive, la un preț relativ accesibil.

ADVERTISEMENT

Căsuțele standard, cu o capacitate de două persoane, care dispun de un pat dublu, televizor și baie proprie, costă 295 de lei pe noapte; 5 nopți la demipensiune ajunge la 1.550 de lei; iar 6 nopți în regim de all-inclusive (fără băuturi) costă 2.160 de lei.

Pentru clienții mai pretențioși există ”căsuțe moderne” sau apartamente de lux, cu mini-piscină privată, cu o capacitate de 4 persoane. Acestea costă 435 de lei pe noapte, iar 6 nopți în regim all-inclusive ajunge la 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Serviciile sunt de calitate iar apa e foarte bună, susțin clienții care au lăsat recenzii pozitive pe pagina de socializare a stațiunii. Locația a devenit destul de căutată, mai ales în weekend, atunci când se formează cozi în zonele de luat masa.

Elena Udrea le cere asociatelor înapoi investiția de 375.000 de euro

Elena Udrea deține 50% din afacerea Băi Boghiș SRL, fiind asociată aici cu Veronica Elena (Lia) Stanca (10%) și Nadine Magda Stanca (50%) – mamă și fiică. Relația dintre acționare s-a deteriorat puternic în ultima perioadă și a culminat, în acest an, printr-o acțiune în instanță prin care Udrea le cere asociatelor să-i returneze investiția de 375.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pe 15 aprilie, Boghiș Băi a intrat în procedură de faliment, conform unei decizii a Tribunalului Sălaj, la cererea creditorului SC Construcții Erbașu, care a executat lucrări aici, la invitația Elenei Udrea.

Lia Stanca, cea care se ocupă în prezent de locație, crede că unul dintre motivele pentru care proiectul a eșuat este legat de problemele de natură penală ale Elenei Udrea.

ADVERTISEMENT

Lia Stanca, asociata Elenei Udrea: ”Sumele încasate de dânsa intră sub sechestru”

În 2015, procurorii DNA au pus sechestru pe toate părțile sociale deținute de fosta PDL-istă, iar din acel moment, aceasta n-a mai fost interesată de o eventuală redresare a business-ului, pentru că tot ce ar fi încasat, ar fi ajuns la anchetatori.

”Dânsei, degeaba i se distribuie o sumă, indiferent care ar fi ea. Pe acea sumă există sechestru în Gala Bute. Deci dânsa nu ar primi niciun ban până s-ar clarifica situația”, a explicat Lia Stanca pentru FANATIK, într-un interviu acordat în urmă cu 3 luni.

După condamnarea din dosarul Gala Bute, situația stațiunii a devenit și mai complicată. Prejudiciul pe care Elena Udrea ar trebui să-l acopere se apropie de 3 milioane de euro, ceea ce înseamnă că autoritățile ar putea scoate la licitație o parte din activele societății care administrează stațiunea.

Băi Boghiș SRL, cifră de afaceri de 1,88 milioane euro, în 2021

În 2021, Băi Boghiș SRL a raportat o cifră de afaceri de 1,88 milioane lei, mai mare decât în anii precedenți, și o pierdere netă de 222.635 lei. Datoriile societății au ajuns la 13,6 milioane lei iar numărul mediu al angajaților a fost, anul trecut, de 9.

Stațiunea Elenei Udrea este situată în comuna Boghiș și este deschisă tot anul. Apa provine din foraje minerale sulfuroase, sodice, bicarbonate, iodurate și termale la temperatura de peste 42 de grade Celsius. Primele cercetări asupra proprietății apelor termale au fost efectuate în anii ’60, de către IPGG București, iar tratamentele de aici sunt avizate de Ministerul Sănătății Publice, prin Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.

ADVERTISEMENT
Tags: