Life

Cât de des se spală, de fapt, prosoapele de bucătărie. Foarte puține gospodine cunosc acest aspect

Care este frecvența cu care se curăță prosoapele de bucătărie. Insuficiente persoane știu acest amănunt extrem de important.
01.03.2023 | 14:30
Cat de des se spala de fapt prosoapele de bucatarie Foarte putine gospodine cunosc acest aspect
Care este frecvența cu care se curăță prosoapele de bucătărie. Insuficiente persoane știu acest amănunt. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât de des se spală, de fapt, prosoapele de bucătărie. Foarte puține gospodine cunosc acest aspect, însă cercetătorii în domeniul detergenților te vor ajuta să afli un lucru la care probabil nu te-ai gândit până acum.

Care este frecvența cu care se curăță prosoapele de bucătărie. Insuficiente persoane știu acest amănunt

Prosoapele de bucătătie se numără printre articolele care necesită o grijă apare atunci când vine vorba de igienizare. Acestea trebuie schimbate cât mai des, mai ales dacă bucătăria este spațiul folosit de o familie întreagă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pregătirea meselor de 3 – 4 ori pe zi și intrarea în permanență cu umezeala ne fac să ne gândim care este frecvența cu care se curăță ștergarele care sunt utilizate nu doar la ștergerea pe mâini, ci și la curățarea blatului.

De cele mai multe ori carnea crudă poate provoca boli grave și afecțiuni la stomac, de aceea trebuie să fim atenți cât de des schimbăm prosoapele de bucătărie. Indicat ar fi ca ele să fie puse în mașina de spălat rufe în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

„Se recomandă spălarea zilnică a prosoapelor de bucătărie. Gândiți-vă la asta – aruncați prosoapele de hârtie după fiecare utilizare, nu-i așa? Este logic că ar trebui să vă spălați și prosoapele de vase în fiecare zi”, a menționat un cercetător al unei firme de detergenți, notează spynews.ro.

Cât de des se schimbă prosoapele din baie

Prosoapele de baie au o regulă complet diferită, știindu-se faptul că acestea trebuie schimbate mai rar decât cele de bucătărie. Ele se bagă la spălat cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce prosopul pentru față se schimbă de două ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cazul în care unul dintre membrii familiei este bolnav specialiștii ne îndeamnă să nu folosim același material. Cel mai bine ar fi ca fiecare persoană din casă să aibă propriul prosop de folosit la baie.

Cele umede nu se păstrează niciodată în casă pentru că sunt un teren propice pentru microbi. Se usucă pe o bară, fără a se folosi cârlige. În felul acesta se vor usca mai ușor și nu vor fi depozitate în șifonier jilave.

ADVERTISEMENT

Majoritatea gospodinelor păstrează proasoapele în dulapul de lenjerie, însă se pot ține și într-un sertar special disponibil și amenajat pentru această situație. În felul acesta nu există riscul formării mucegaiului.

ADVERTISEMENT
Tags: