Life

Cât de des se spală, de fapt, prosoapele de bucătărie. Foarte puține gospodine cunosc acest aspect

Care este frecvența cu care se curăță prosoapele de bucătărie. Insuficiente persoane știu acest amănunt extrem de important.
01.03.2023 | 14:30
Cat de des se spala de fapt prosoapele de bucatarie Foarte putine gospodine cunosc acest aspect
Care este frecvența cu care se curăță prosoapele de bucătărie. Insuficiente persoane știu acest amănunt. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât de des se spală, de fapt, prosoapele de bucătărie. Foarte puține gospodine cunosc acest aspect, însă cercetătorii în domeniul detergenților te vor ajuta să afli un lucru la care probabil nu te-ai gândit până acum.

Care este frecvența cu care se curăță prosoapele de bucătărie. Insuficiente persoane știu acest amănunt

Prosoapele de bucătătie se numără printre articolele care necesită o grijă apare atunci când vine vorba de igienizare. Acestea trebuie schimbate cât mai des, mai ales dacă bucătăria este spațiul folosit de o familie întreagă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pregătirea meselor de 3 – 4 ori pe zi și intrarea în permanență cu umezeala ne fac să ne gândim care este frecvența cu care se curăță ștergarele care sunt utilizate nu doar la ștergerea pe mâini, ci și la curățarea blatului.

De cele mai multe ori carnea crudă poate provoca boli grave și afecțiuni la stomac, de aceea trebuie să fim atenți cât de des schimbăm prosoapele de bucătărie. Indicat ar fi ca ele să fie puse în mașina de spălat rufe în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

„Se recomandă spălarea zilnică a prosoapelor de bucătărie. Gândiți-vă la asta – aruncați prosoapele de hârtie după fiecare utilizare, nu-i așa? Este logic că ar trebui să vă spălați și prosoapele de vase în fiecare zi”, a menționat un cercetător al unei firme de detergenți, notează spynews.ro.

Cât de des se schimbă prosoapele din baie

Prosoapele de baie au o regulă complet diferită, știindu-se faptul că acestea trebuie schimbate mai rar decât cele de bucătărie. Ele se bagă la spălat cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce prosopul pentru față se schimbă de două ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cazul în care unul dintre membrii familiei este bolnav specialiștii ne îndeamnă să nu folosim același material. Cel mai bine ar fi ca fiecare persoană din casă să aibă propriul prosop de folosit la baie.

Cele umede nu se păstrează niciodată în casă pentru că sunt un teren propice pentru microbi. Se usucă pe o bară, fără a se folosi cârlige. În felul acesta se vor usca mai ușor și nu vor fi depozitate în șifonier jilave.

ADVERTISEMENT

Majoritatea gospodinelor păstrează proasoapele în dulapul de lenjerie, însă se pot ține și într-un sertar special disponibil și amenajat pentru această situație. În felul acesta nu există riscul formării mucegaiului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde