News

Cât de eficientă este, de fapt, nicotina împotriva noului coronavirus. Un pneumolog român a lămurit lucrurile

26.04.2020 | 18:46
Cat de eficienta este de fapt nicotina impotriva noului coronavirus Un pneumolog roman a lamurit lucrurile
ADVERTISEMENT

Florin Mihălțan, un pneumolog român, spune cât de eficientă este, de fapt, nicotina împotriva noului coronavirus, după ce un studiu din Franța a sugerat că substanța ar ține virusul la distanță.

Este nicotina eficientă împotriva noului coronavirus?

Florin Mihălțan, medic pneumolog și membru în comisia COVID-19, a vorbit, la Digi24, despre cât de eficientă este nicotina împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Specialistul român spune că studiul din Franța, care sugerează că substanța din tutun poate fi o armă împotriva COVID-19, este criticat de mulți specialiști și nu a fost făcut pe un număr relevant de subiecți.

“Un fumător român ar înțelege că ar putea continua să fumeze. Acest studiu este pe un număr mic de pacienți și criticat. Noi știm o multitudine de efecte ale nicotinei, printre care lipsa de oxigenare la plămâni sau la inimă.

ADVERTISEMENT

Nicotina vine la pachet cu alti factori toxici”, a explicat pneumologul român.

Fumătorii sunt mai predispuși la infecții

Doctorul Mihălțan mai spune că fumătorii sunt încadrați în categoria persoanelor cu un risc mai mare de afecțiuni grave ca urmare a infecției COVID-19, întrucât fumatul provoacă o mulțime de alte boli, comorbidități.

“Partea opusă la ce spune acest studiu este că cei care fumează au boli care merg prost sub COVID-19, durează mai mult internarea acestora în spital.

ADVERTISEMENT

Un fumător este mai probabil să ajungă în terapie intensivă, pentru că bolile cauzate de fumat scade apărarea, deci predispune la infecție”, mai explică specialistul.

Totodată, medicul pneumolog mai spune că și cei cu alergii, manifestate mai ales în această perioadă a anului, sunt mai predispuși la infectarea cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv cei cu astfel de probleme ar trebui să nu se abată de la tratament și să evite spațiile publice.

“Cei care au alergii sunt și ei într-o categorie, nu la fel de expusă, dar au un risc de infecție, pentru că sunt integrate cu o rinită alergică sau astm. Toți bolnavii respiratori, taratamentele care le au să le continue, să nu cumva să le întrerupă, pentru că destabilizează boala de bază”, a mai spus Florin Mihălțan, membru în comisia COVID-19.

 

ADVERTISEMENT
Tags: