News

Cât de inteligent ești în funcție de mașina pe care o conduci. Pe ce loc sunt șoferii de BMW

Studiul care face legătura între IQ-ul şoferului şi mărcile de automobile. Cercetătorii au stabilit conexiuni şi în legătură cu plăcuţele de înmatriculare şi culoarea maşinii.
04.03.2023 | 15:53
Cat de inteligent esti in functie de masina pe care o conduci Pe ce loc sunt soferii de BMW
Cât de inteligent eşti, în funcţie de ce maşină conduci Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În cadrul neumăratelor topuri legate de maşini şi de performanţele lor pe şosea sau off-road există unul mai puţin convenţional, care este legat de cel care o conduce. Şi nu este vorba de dimensiunile sau de rasa a acestuia, ci de gradul de inteligenţă care se presupune că l-ar lega de un anumit brand.

Şoferii de Skoda sunt cei mai inteligenţi

Un studiu britanic încearcă să stabeacă o legătură între autoturism și IQ-ul proprietarului său şi chiar dacă rezultatele nu-i vor mulţumi pe mulţi şoferi, el merită atenţia cel puţin pentru distracţia pe care o provoacă, concluziile putând fi folosite inclusiv pentru a-ţi tachina prietenii care se află puşi în situaţii delicate de conexiunile cercetătorilor.

ADVERTISEMENT

Aşadar, aceiaşi cercetătorii britanici care au concluzionat anterior că psihopații conduc în principal Audi sau BMW , caută acum să stabilească o legătură între o anumită marcă și nivelul de inteligență al proprietarului său. Ei au contactat peste 2.000 de șoferi cărora li sa cerut să răspundă la o listă de 20 de întrebări menite să determine un scor IQ. Apoi, rezultatele au fost asociate cu mașina pe care repondenţii o conduc.

Dintre cele 22 de mărci pentru care cercetătorii au reușit să colecteze suficiente date, proprietarii mărcii Skoda au în medie cel mai mare scor IQ. Aceştia sunt urmaţi îndeaproape de posesorii de Suzuki şi de cei care conduc maşini Peugeot.

ADVERTISEMENT

Conform studiului, proprietarii de Land Rover au în medie cel mai scăzut IQ şi chiar deasupra lor, tot cu un coeficient scăzut de inteligenţă s-ar afla posesorii de Fiat şi BMW. Posesorii de Reanalut se află aproape de mijlocul clasamentului, pe 13, iar cei de Mercedes pe 8.

De asemenea, studiul a încercat să stabilească dacă proprietarii unei mașini cu plăcuță de înmatriculare personalizată au un IQ ridicat sau scăzut. Astfel, în medie, cei care au o astfel de plăcuță de înmatriculare personalizată au un nivel mai scăzut de inteligență (91,95) decât cei care au lăsat algoritmul să aleagă pentru ei (94,15).

ADVERTISEMENT

Diferitele tipuri de combustibil folosit de mașini au fost, de asemenea, comparate cu scorul IQ al proprietarilor lor. Este interesant de remarcat faptul că nivelul mediu de inteligență al posesorilor unei mașini electrice (90,19) ar fi mai mic decât cel al posesorilor unei mașini hibride (93,89) sau Diesel (92,91).

“Șoferii de mașini pe benzină au obținut un scor mediu de IQ de 94,35, urmați de șoferii de autoturisme hibride (93,89) și diesel (92,91), în timp ce șoferii de automobile electrice s-au clasat pe poziția a patra, cu un scor mediu de 90,19 – 4,16 mai puțin decât șoferii pe benzină”, spun autorii sudiului.

ADVERTISEMENT

Iar cercetările nu s-au oprit aici, iar oamenii de ştiinţă au vrut să ştie ce legături există între un şofer şi culoarea maşinii pe care doreşte să o conducă. Astfel, s-a concluzionat că proprietarii de mașini albe sunt, în medie, cei mai inteligenți (95,71). La polul opus, cu cea mai scăzută inteligenţă ar fi posesorii mașinilor verzi (88,43).

ADVERTISEMENT