Life

Mâncarea preferată a românilor, “cea mai mare otravă a organismului”. Doctorul Virgiliu Stroescu dezvăluie ce nu trebuie să consumi niciodată

Mâncarea preferată a românilor este, în realitate, "cea mai mare otravă a organismului", avertizează doctorul Virgiliu Stroescu.
10.03.2024 | 16:00
Mancarea preferata a romanilor cea mai mare otrava a organismului Doctorul Virgiliu Stroescu dezvaluie ce nu trebuie sa consumi niciodata
Mâncarea preferată a românilor, "cea mai mare otravă a organismului". Sursă foto: captură YouTube, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mâncarea preferată a românilor este ”cea mai mare otravă a organismului”. Asta a spus medicul Virgiliu Stroescu, care ne recomandă să o evităm atât cât putem. Despre ce este vorba?

Mâncarea preferată a românilor, “cea mai mare otravă a organismului”

Mâncarea preferată a românilor poate părea la prima vedere sănătoasă și sățioasă. Adevărul este însă cu totul altul, avertizează medicul nutriționist Virgiliu Stroescu. Ne poate pune în pericol sănătatea.

ADVERTISEMENT

Dincolo de celebrii mici, care de altfel nu sunt recomandați în exces, nici mămăliga cu brânză rasă, smântână, unt și ouă ochi nu este o alegerea prea bună. Medicul Virgiliu Stroescu spune că ne poate face mai mult rău decât bine.

Mâncarea preferată a românilor este într-adevăr delicioasă, dar influențează creșterea colesterolului. Mai mult de atât, medicul cataloghează mămăliguța cu brânză, ochiuri și unt ca fiind ”cea mai mare otravă a organismului uman”.

ADVERTISEMENT

Care este motivul? Simpla combinație a ingredientelor, care transformă un preparat banal, într-un pericol. Totodată, medicul a explicat ce conține fiecare ingredient, dar și impact are asupra organismului nostru.

Avertismentul medicului Virgiliu Stroescu

”Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase.

ADVERTISEMENT

Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie. Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul.

Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a declarat medicul Virgil Stroescu, la România TV.

ADVERTISEMENT

Iar un alt pericol pentru organismul nostru îl reprezintă carnea din galantare. Medicul spune că ar trebui să fim conștienți de ceea ce consumăm și să înțelegem mai bine ce se întâmplă.

Potrivit acestuia, carnea de pe galantare se înnegrește dacă este lăsată 10 ore. Asta în ciuda faptului că o salată, naturală, va avea nevoie de câteva zile pentru a ajunge în același stadiu. Se pare că de vină sunt nitriții, care sunt folosiți în prepararea ei și care pot avea efecte devastatoare asupra organismului. 

ADVERTISEMENT
Tags: