Te-ai întrebat și tu măcar o dată cât de sănătos e peștele congelat? Mulți români îl evită crezând că o alternativă mai sănătoasă este cel proaspăt. Totuși, care este adevărul?
În comerț găsim o mulțime de alimente congelate. De la carne până la pește, fructe, legume, dar și fructe de mare. Sunt însă acestea o alternativă mai sănătoasă decât produsele proaspete?
Peștele este un aliment cheie recomandat de cei mai mulți specialiști. De altfel este des utilizat în diete. Nu contează cum este gătit, având în vedere faptul că e bogat în vitamine, minerale și e și sărac în calorii.
Cât de sănătos e peștele congelat? De obicei sunt slabe șansele să găsești un pește cu adevăr proaspăt. Astfel, mulți nu au de ales și merg în supermarketuri pentru a cumpăra un produse congelate.
Adevărul este însă că alegerea e una cât se poate de corectă. Specialiștii spun că acesta își păstrează toți nutrienții chiar dacă este păstrat la temperaturi extrem de scăzute. Astfel, peștele congelat e chiar mai sănătos decât cel proaspăt.
Fiind păstrat la rece, conținutul și nutrienții săi sunt păstrați. E important însă ca peștele să nu fie consumat după data de expirare. Astfel, este bine să știm cât îl putem ține la congelator.
În cazul în care am cumpărat în schimb un pește proaspăt, dar vrem să îl congelăm și aici există niște reguli clare. Peștele nu trebuie congelat la câteva zile după ce a fost capturat, pentru că devine toxic. Astfel, este bine să ne mișcăm repede.
Acum că am aflat cât de sănătos e peștele congelat, e bine să știm și cum să îl preparăm. În primul rând nu trebuie să te grăbești. Peștele trebuie să fie decongelat corect, încet.
Indicat ar fi să îl lăsăm într-un bol în frigider timp de câteva ore. Astfel, el se va dezgheța la o temperatură constantă. Ține cont de faptul că este nevoie de timp. Astfel, poți pune peștele cu o seară înainte în frigider dacă vrei să îl prepari a doua zi.