News

De unde provine, de fapt, somonul congelat. Greşeala pe care o fac toţi românii când cumpără acest peşte

Somonul congelat, o variantă mai avantajoasă decât cel ținut în rafturile raioanelor. Ce trebuie să știe românii despre cum se poate găti
29.10.2023 | 17:36
De unde provine de fapt somonul congelat Greseala pe care o fac toti romanii cand cumpara acest peste
Somonul congelat își păstrează nealterată savoarea, fiind deseori mai proaspăt decât cel „proaspăt” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Specialiștii în gastronomie spun că se poate găti somon congelat fără a-l decongela. Iată cum : în friteuză cu aer cald, în cuptor, pe grătar și pe aragaz. Somonul congelat își păstrează savoarea originală. Substanțele nutritive și aromele sunt ținute în fileuri, garantând o experiență gustativă excepțională

Nu tot ce-i „prospăt” e prospăt

Aceasta ar putea părea o sugestie ciudată – la urma urmei, bucătarii promovează mereu calitatea ingredientelor proaspete și locale. Însă nu totdeauna peștele „proaspăt” echivalează întotdeauna cu un produs savuros.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe magazine primesc pește congelat care este decongelat înainte de a ajunge la raionul de pește, astfel încât calitatea lui se deteriorează pe măsură ce trec orele.

Pe de altă parte, somonul congelat rapid este aproape întotdeauna un produs de înaltă calitate, deoarece procesul de congelare păstrează prospețimea și textura cărnii peștelui, scrie Taste of Home.

ADVERTISEMENT

Gătitul direct din congelator

Dar somonul congelat nu are nevoie de timpi lungi de decongelare? Este adevărat, somonul poate avea nevoie de 12 până la 24 de ore pentru a se dezgheța în frigider.

Dar un secret puțin cunoscut este că este sigur să gătim majoritatea peștilor direct din congelator. Valabil firește și în cazul somonului congelat, care poate fi gătit în multe feluri, la cuptor, la grătar și la tigaie.

ADVERTISEMENT

Peștele „proaspăt” poate avea uneori o vechime mai mare de două săptămâni, în funcție de lanțul de distribuție și de durata de valabilitate a fiecărei specii.

Congelarea este un proces de conservare care nu necesită conservanți. Vitaminele și mineralele sunt „capturate” prin congelare, în timp ce grăsimile, proteinele și carbohidrații rămân intacte.

ADVERTISEMENT

O alternativă la fel de nutritivă ca și peștele proaspăt

Datorită metodei de congelare rapidă, somonul congelat își păstrează savoarea originală. Substanțele nutritive și aromele sunt ținute în fileuri, garantând o experiență gustativă excepțională

Somonul congelat este adesea mai ieftin decât somonul proaspăt. Optând pentru această alternativă, puteți economisi bani, bucurându-vă în același timp de aceleași beneficii pentru sănătate și de aceeași aromă delicioasă. Este o opțiune excelentă pentru cei care caută să mănânce sănătos cu un buget mai redus.

O sursă de acizi Omega 3

Somonul este renumit pentru că este bogat în acizi grași omega-3, proteine și vitamine. „O cantitate de 100 -150 gr de somon poate oferi organismului peste 90% din necesarul zilnic de vitamina D. Cercetări de dată recentă sugerează că acizii grași Omega-3, precum cei din peștele gras, cum este somonul, pot avea un rol major în lupta împotriva aterosclerozei”, scrie Capital.

„Somonul, sardinele și macroul sunt surse bogate de acizi grași Omega-3, proteine, vitamina D și B6. Potrivit unor noi cercetări, Omega-3 din somon ar putea fi cheia unui risc mai mic de a avea probleme cardiace. Un studiu recent a descoperit că acizii grași Omega-3 formează molecule care activează un receptor ce poate fi extrem de important pentru oprirea procesului de inflamație, ajutând astfel la combaterea bolii”, potrivit aceleiași surse.

Avantajele somonului congelat

Comoditate: Somonul congelat este ușor de depozitat și de preparat. Poate fi depozitat pentru perioade lungi de timp fără a-și compromite calitatea. Prospețime păstrată: Datorită congelării rapide după pescuit, somonul congelat își păstrează prospețimea și nutrienții esențiali. Disponibilitate constantă: Spre deosebire de somonul proaspăt, somonul congelat este disponibil pe tot parcursul anului, astfel încât vă puteți bucura de acest pește delicios în orice moment.

Cum alegem somonul congelat potrivit?

Pentru a selecta cel mai bun somon congelat, este important să luați în considerare mai multe aspecte. Originea somonului: alegeți somon congelat din surse durabile și ecologice. Calitatea congelării: alegeți produse care au fost congelate rapid la temperaturi extrem de scăzute pentru a păstra textura și aroma somonului.  Ambalajul: verificați dacă ambalajul somonului congelat este ermetic și nu prezintă semne de deteriorare.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor