News

Cât de scump este, de fapt, traiul în România. Orașul surpriză în care oamenii sunt sufocați de cheltuieli

Cât de mari sunt costurile de trai, în realitate, în țara noastră. Municipiul care te va lua prin surprindere cu cheltuielile uriașe.
29.01.2024 | 09:39
Cat de scump este de fapt traiul in Romania Orasul surpriza in care oamenii sunt sufocati de cheltuieli
Cât de mari sunt costurile de trai, în realitate, în țara noastră. Municipiul care te va lua prin surprindere cu cheltuielile uriașe. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cât de scump este, de fapt, traiul în România. Orașul surpriză în care oamenii sunt sufocați de cheltuieli. Ce arată datele prezentate de cei de la numbeo.com, platforma care analizează din punct de vedere statistic nivelul de trai din marile orașe ale lumii.

Cât de mari sunt costurile de trai, în realitate, în țara noastră. Municipiul care te va lua prin surprindere cu cheltuielile uriașe

Cât de mari sunt costurile de trai, în realitate, în țara noastră. Municipiul care te va lua prin surprindere cu cheltuielile uriașe. Potrivit sursei menționate, statisticile sunt raportate la costul vieții din New York, Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Banii de chirie nu sunt incluși în această sumă. Românii vor avea un mare șoc când vor afla că cel mai scump oraș nu este București, ci unul aflat la malul mării. Ei bine, Constanța ocupă prima poziție în acest clasament.

Acesta este cel mai scump din România pentru că o singură familie, formată din 4 membri, are nevoie de mai bine de 11.600 de lei în fiecare lună pentru a avea un trai decent. O singură persoană cheltuie în medie 3.300 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi se află Cluj-Napoca, unde o familie cheltuie în fiecare lună peste 10.600 de lei, echivalentul a peste 3.000 de lei pe persoană. Topul mai arată că pe poziția a treia se află două orașe importante din țară: Brașov și Timișoara.

Locuitorii din aceste municipii trebuie să scoată din buzunar în fiecare lună peste 10.300 lei, respectiv 10.200 de lei, pentru a se bucura de un trai decent. Pentru o singură persoană cheltuielile se ridică la 2.900 de lei în ambele orașe.

ADVERTISEMENT

Cât de costisitoare este viața în București

București, cel mai mare oraș din România, au un nivel de trai asemănător cu cel din Cluj-Napoca și Timișoara. Acest lucru ne arată că există tendința de uniformizare a standardelor de viață în marile centre urbane.

Capitala a fost cel mai scump municipiu din țară în urmă cu 2 ani. Concret, în 2022 specialiștii spuneau că se poziționează pe locul 179 din 218 orașe europene, la capitolul cost de trai. Orașul era urmat atunci de Cluj-Napoca și de Constanța.

ADVERTISEMENT

Conform platformei Numbeo, cheltuielile lunare pentru o familie cu patru membri ajungeau la aproape 9.600 lei. Suma a fost calculată și de această dată fără a se lua în calcul plata chiriei. O singură persoană cheltuia în fiecare lună, pentru un trai decent, 2.741 lei.

ADVERTISEMENT