Life

Cât pot fi păstrate la frigider ouăle fierte. Este mai mult decât credeai

Cât pot fi păstrate la frigider ouăle fierte. Timpul acesta este chiar mai mult decât credeai. Iată cât pot fi ținute, de fapt.
27.11.2023 | 17:19
Cat pot fi pastrate la frigider ouale fierte Este mai mult decat credeai
Cât pot fi păstrate la frigider ouăle fierte. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât pot fi păstrate la frigider ouăle fierte. Timpul respectiv este mai mare decât s-ar fi crezut! Iată ce spun experții!

Cât pot fi păstrate la frigider ouăle fierte

Ouăle deja fierte pot fi ținute la frigider mai mult decât ne-am închipui. Dacă credeai că poți să le lași acolo doar o zi sau două, iată că răspunsul din partea specialiștilor ne lămurește.

ADVERTISEMENT

Mai precis, ouăle fierte deja pot sta bine la rece în frigider chiar și o săptămână. Este vorba despre ouăle fierte tari care au încă coajă.

 „Când ouăle cu coajă sunt gătite tare, învelișul protector este spălat, lăsând descoperiți porii din coajă pentru ca bacteriile să intre și să o contamineze”, transmite Departamentul Agriculturii din SUA.

ADVERTISEMENT

Situația e puțin mai diferită atunci când vorbim de ouăle pe care deja le-am decojit. Acestea mai pot fi ținute doar o zi la frigider.

Cât poți ține la frigider ouăle crude

Ouăle crude pot fi păstrate la frigider timp de aproximativ 3 până la 5 săptămâni de la data de achiziție. Totuși, trebuie să acorzi atenție datelor de expirare sau de consum indicare pe cutia ouălor.

ADVERTISEMENT

Este important să știi că ouăle proaspete pot fi mai dificil de curățat în comparație cu cele mai vechi, deoarece membranele lor interne se desprind mai greu.

Un test simplu pentru a verifica prospețimea ouălor este să le plasezi într-un castron cu apă. Ouăle proaspete vor sta pe fund, în timp ce cele mai vechi vor începe să se ridice datorită formării unui sac de aer în interiorul oului.

ADVERTISEMENT

Este important să păstrezi ouăle crude în coaja lor și să nu le speli până în momentul în care urmează să le folosești, deoarece coaja are o peliculă naturală care le protejează împotriva contaminării. Dacă le speli, este recomandat să o faci chiar înainte de utilizare.

ADVERTISEMENT
Tags: