Tu știi când ouăle s-au fiert complet? Multe persoane ajung să nu se bucure de micul dejun mult dorit. Fie ouăle sunt prea moi, fie mai tari, iar de aici, pot apărea mari neplăceri, Care este soluția?
Ouăle sunt nelipsite de la micul dejun. Pot fi preparate în numeroase feluri, prăjite, fierte, ori făcute omletă. Chiar și așa, pe cât de simplu sunt de preparat, există niște reguli nespuse, care te pot împiedica să obții textura dorită.
Dacă adori ouăle fierte de dimineață, atunci trebuie neapărat să ții cont de acest sfat. Cum îți dai seama că ouăle s-au fiert complet? Dacă vrei ouă fierte tari, află că trebuie să le ții ceva mai mult timp în apă.
Mai exact, pentru a obține ouă fierte tari, pune-le într-un vas si acoperă-le cu apă rece. Adaugă o linguriță de sare, pentru că va ajuta la separarea cojii de albușul la final. Pune apoi vasul pe foc și lasă-l la fiert.
Acum vine momentul în care trebuie să începi numărătoarea inversă. Când apa începe să fiarbă, lasă ouăle la fiert timp de 12 minute. Dacă ouăle sunt ceva mai mici, atunci lasă-le doar 9 minute. În acest mod știi că ouăle s-au fiert complet și nu vor avea o textură moale.
Dacă însă ești una dintre persoanele care adoră ouăle fierte moi, atunci ai alte reguli de urmat. În acest caz, ouăle trebuie să fiarbă între patru și maxim 6 minute, dar nu mai mult, pentru că se întăresc.
De asemenea, contează și ce faci după ce ouăle s-au fiert complet. Scoate-le și pune-le într-un bol cu apă rece, ori într-un recipient cu gheață. Coaja se va desprinde mai ușor, iar tu te bucuri de un mic dejun cu mult mai rapid.
Spre exemplu, pune ouăle într-un bol cu apă. Ce ouă se scufundă, înseamnă că sunt proaspete. Cele stricate, ori expirate deja vor rămâne la suprafață. De asemenea, dacă observi o coajă mai mată, ori cu ceva pete decolorate, atunci ouăle nu sunt proaspete.