News

Cât supraviețuiește coronavirisul în părul unui om? Chinezii și-au obligat doctorii să se radă pe cap, americanii nu își fac griji

30.04.2020 | 17:53
Cat supravietuieste coronavirisul in parul unui om Chinezii siau obligat doctorii sa se rada pe cap americanii nu isi fac griji
ADVERTISEMENT

Cât supraviețuiește coronavirusul în părul unui om? Specialiștii susțin că noul coronavirus care provoacă Covid-19 rezistă de la câteva ore la câteva zile, în funcție de suprafața pe care o contaminează.

Cât rezistă coronavirusul în păr?

Cu toate acestea, multă lume a început să se bărbierească după ce chinezii au lansat un zvon că noul coronavirus ar rezista multă vreme în părul facial, sau cel de pe cap.

ADVERTISEMENT

Doctorul Saad Omer, directorul Institutului Yale pentru Sănătate Globală dar și doctorul Adam Friedman de la Școala de Medicină „George Washington” susțin că noul coronavirus nu are o viață lungă pe firele de păr.

„Pe firele de păr rupte, puse pe o masă și contaminate, coronavirusul ar putea supraviețui până la trei zile. Însă, dacă este atașat de scalp, părul are unele proprietăți antimicrobiene. Totuși, cel mai bine este să îți speli părul, atunci când crezi că este posibil să fie contaminat”, a explicat doctorul Adam Friedman, conform A1.ro.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, specialiștii nu se pot pune de acord când vine vorba de spălarea părului de pe cap. Mai exact, un specialist susține că oamenii ar trebui să se spele zilnic pe cap, în timp ce Friedman se opune „exagerărilor”.

„Atenție, nu cred că trebuie să fim prea agresivi! Nu se aseamănă cu spălatul mâinilor. Ne putem infecta cu coronavirus prin căile respiratorii, așa că dacă nu ai părul pe față sau dacă nu îți treci mâinile contaminate prin el, riscul să te infectezi din cauza lui este mic”, a punctat doctorul Friedman.

ADVERTISEMENT

În același timp, doctorul Saad a dezvăluit că nu există nicio dovadă că virusul ar putea să ajungă din păr în organism. Asta, în condițiile în care medicul Mallika Marshall a avertizat populați să-și acopere părul atunci când ies din casă, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

Chinezii au ras în cap medicii

Imaginile cu femeile medic trimise în spitale să lupte cu coronavirisul în China după ce au fost rase în cap au revoltat opinia publică, însă acest gest a fost asumat pentru a-și dovedi determinarea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, mulți cititori au insistat că este inuman și „inacceptabil ca spitalul să-și forțeze angajații să se jertfească pentru a promova spiritul devoțiunii”. Important, chinezii nu au susținut niciodată că părul ar fi un mediu propice pentru dezvoltarea coronavirusului. Gestul a fost mai degrabă unul patriotic, o declarație de război a femeilor medic pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: