Life

Cât te costă, de fapt, să mănânci la restaurantul parlamentarilor. Prețurile sunt ireale pentru 2024. Pe ce plătesc aleșii neamului numai 1 leu

Ce prețuri se regăsesc în meniul de la restaurantul Palatului Parlamentului. Nu doar politicienii au voie să ia masa în acest loc
14.01.2024 | 16:00
Cat te costa de fapt sa mananci la restaurantul parlamentarilor Preturile sunt ireale pentru 2024 Pe ce platesc alesii neamului numai 1 leu
Cât de ieftină este mâncarea la Palatul Parlamentului. Sursa foto: Hepta, Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe faptul că aleșii statului plătesc un preț infim pentru mâncarea de zi cu zi. În timp ce la raft alimentele se scumpesc pe zi ce trece, parlamentarii au parte de un adevărat răsfăț culinar pe care plătesc câțiva lei. Cum arată meniul aleșilor statului și care este cel mai scump preparat.

Cât plătesc aleșii statului, zilnic, pe mâncare

Meniul din Parlamentul României a fost mereu un subiect controversate. Nici nu este de mirare, având în vedere că, multă vreme, parlamentarii au fost cei care mâncau foarte bine pe bani puțini.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, imediat după pandemie, prețurile de la restaurantul Parlamentului României erau ireal de mici. Aleșii statului plăteau 2 lei pentru o porție de ciorbă și 5.7 lei pentru o ciorbă de fasole.

De atunci, timpul a trecut, iar prețurile la alimente au crescut. Românii abia dacă pot trăi de la o lună la alta, dar se pare că de aleșii statului nu simt asta. Nici nu ar avea cum, având în vedere că zilnic se răsfață cu preparate pentru care plătesc un preț infim.

ADVERTISEMENT

La restaurantul din Casa Poporului, totul se calculează la virgulă. Toate preparatele au prețuri cu zecimale. De exemplu, o salată însoțită de o chiflă costă 22,8 lei.

La Palatul Parlamentului se servește una dintre cele mai ieftine mâncăruri din București

La o privire de ansamblu, întregul meniu de la Casa Poporului este unul cu prețuri foarte mici. Niciunde în București nu se mai găsesc altfel de preparate la un preț așa competitiv.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că primesc salarii mari, parlamentarii nu scot din buzunar bani mulți pe mâncare. Meniul este alcătuit în așa fel încât să satisfacă gusturile tuturor și să aibă un preț mai mult decât rezonabil.

Și, totuși, potrivit mediaflux.ro, există și excepții. În meniul de la restaurantul parlamentarilor sunt și preparate mai scumpe. Este vorba de acele preparate mai complexe, precum doradă la grill sau mușchiuleț de porc aromatizat. Prețul acestora începe de la 40 de lei.

ADVERTISEMENT

Inițial, multă lume este tentată să creadă că de la acel restaurant pot să mănânce doar parlamentarii. Ei bine, nu. Mâncarea este destinată tuturor lucrătorilor de la Palatul Parlamentului. Inclusiv turiștii pot gusta din delicatesele care sunt servite aleșilor statului.

Cei care vor să viziteze Palatul Parlamentului trebuie să scoată din buzunar 94 de lei. Turiștii care au de gând să guste și mâncarea parlamentarilor, ar face bine să evite orele de vârf, atunci când toată lumea merge la masă și este aglomerat.

ADVERTISEMENT
Tags: