Life

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii la restaurant. De ce nu trebuie să ceri niciodată gheață la băuturile comandate. Un fost chelner a dezvăluit totul

Eroarea majoră făcută de multe persoane la restaurant. Care e motivul pentru care nu trebuie să soliciți gheață pentru răcoritoare.
05.01.2024 | 09:01
Greseala uriasa pe care o fac toti romanii la restaurant De ce nu trebuie sa ceri niciodata gheata la bauturile comandate Un fost chelner a dezvaluit totul
Eroarea majoră făcută de multe persoane la restaurant. Care e motivul pentru care nu trebuie să soliciți gheață pentru răcoritoare. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii la restaurant. De ce nu trebuie să ceri niciodată gheață la băuturile comandate. Un fost chelner a dezvăluit totul. Mărturiile sale te vor lua cu totul prin surprindere.

Eroarea majoră făcută de multe persoane la restaurant. Care e motivul pentru care nu trebuie să soliciți gheață pentru răcoritoare

Eroarea majoră făcută de multe persoane la restaurant. Care e motivul pentru care nu trebuie să soliciți gheață pentru răcoritoare. Un tânăr care a lucrat în industria HoReCa a vorbit despre acest subiect și efectele sale.

ADVERTISEMENT

Un fost chelner pe numele său Harry Marjoram, care a lucrat 7 ani în acest domeniu, a realizat o filmare pe TikTok în care a venit cu mai multe explicații. Videoclipul său a adunat numeroase vizualizări și comentarii.

Creatorul de conținut, originar din  Lowescroft, Norwich, Marea Britanie, a scos la iveală o parte din problemele care se găsesc în industria ospitalității. Nu recomandă gheața în băuturi din cauza aparatului folosit.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că aparatul care face gheață pentru diverse licori este curățat extrem de rar, motiv pentru care cauza diverse probleme de sănătate. Clienții care merg la restaurant se pot alege cu alergii sau infecții.

„Explicația constă în faptul că există un aparat de gheață în spate care probabil n-a mai fost curățat de mai bine de două luni. Mucegaiul acumulat în acest aparate poate cauza probleme serioase de sănătate. 

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără: alergii, infecții și astm și, în unele cazuri, chiar deces”, a declarat fostul chelner despre greșeala pe care o fac oamenii care comandă gheață pentru băuturi, notează Mirror.

Obiceiurile chelnerilor, trecute cu vederea de clienți

Obiceiurile chelnerilor sunt trecute adesea cu vederea de clienții care trec pragul restaurantelor. Foarte puțini oameni se întreabă cât de des se spală aceștia pe mâini după ce au servit la mese. Ei bine, răspunsul te va uimi!

ADVERTISEMENT

„Te-ai întrebat vreodată de câte ori se spală chelnerii pe mâinii, într-o tură? Unii stau și câteva ore cu mâna pe mâncare sau bani fără să se spele. Odată am văzut un chelner cum a luat o bucată de pui căzută și a pus-o înapoi pe farfurie.

Cu altă ocazie am văzut un chelner care a strănutat pe mâncare”, a mai spus tânărul, în vârstă de 21 de ani, mai arată sursa menționată anterior. Fostul chelner le cere oamenilor să fie atenți atunci când comandă mâncare sau băutură.

ADVERTISEMENT