Life

Cât te costă o noapte de cazare într-o căruţă la Bran. Preţul e foarte mare, puţini își permit o astfel de vacanţă

Turiştii se reorientează tot mai mult spre forme neconvenţionale de cazare, precum căruţele sau căsuţele cu acoperiş în două ape.
18.06.2023 | 16:01
Cat te costa o noapte de cazare intro caruta la Bran Pretul e foarte mare putini isi permit o astfel de vacanta
Cazarea în căruţă este un moft scump Foto: aventurescu.ro
ADVERTISEMENT

În căutarea ineditului şi a aventurii şi în încercarea de a evada din timpul prezent, turiştii aflaţi în vacanţe caută să aibă parte de cele mai năstruşnice experienţe, iar cererile le sunt satisfăcute întotdeauna, chiar dacă uneori la preţuri destul de piperate.

Preţul unei căruţe este de 12.000 de euro

A dormi în podul cu fân a fost visul multor copii aflaţi în vacanţă la bunici, imaginaţia aprinsă de poveşti făcându-i pe cei mici să caute ineditul într-o varietate de situaţii.

ADVERTISEMENT

Mulţi dintre noi nu ne-am lecuit de aceste visuri nici ajunşi la maturitate. În întâmpinarea unor astfel de “plăceri vinovate” cu rădăcini în copilărie, în România a luat naştere un nou tip de turism, în care cazarea a ajuns să fie mai importantă decât destinaţia.

Astfel, cazarea în căruţe sau în case cu forme originale a început să fie la mare căutare şi la mare preţ. În cei 14 metri pătraţi ai unei căruţe, oaspeţii se pot bucura de tot confortul.

ADVERTISEMENT

“În baie avem o cabină de duş, în formă de butoi, o cădiţă de duş lucrată manual din lut şi chiuveta. Apoi e camera de zi în care se poate amenaja, se poate pune un pat matrimonial, o masă cu scăunele, mobilier minimalism”, a spune Kelemen Janos, subiectul unui  reportaj realizat de observatornews.ro.

O căruţă de lemn costă aproximativ 12.000 de euro, iar o noapte de cazare într-un astfel de spaţiu se ridică, la Bran, la 400 de lei. Căruţele sunt amenajate cu paturi suprapuse, măsuţe cu scaune, spaţii de depozitare, dar şi cu câte o terasa cu hamac, scaune şi şezlong.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de căruţe cu coviltir ele pot fi asimilate corturilor, iar creatorii acestora ne asigură că putem locui în ele chiar şi în anotimpul rece. “Alegem cel mai potrivit sistem, în funcţie de nevoile clientului.

Cel mai simpu este sa mergem pe incalzire electrica calorifer/aeroterma/aer conditionat etc. dar o putem face si cu sistem webasto arzand combustibil lichid”, mai spune Kelemen Janos.

ADVERTISEMENT

O altă formă populară de cazare la Bran este cea în căsuţe cu acoperiș în două ape. La parter este zona de zi, cu o mică bucătărie, un spațiu pentru servit masa, canapea și baie, iar la etaj se află dormitorul şi o terasă. O noapte de cazare aici este 700 de lei, dar proprietarul le închiriază pentru minim nouă nopţi.

ADVERTISEMENT