Life

Cât te costă o noapte de cazare într-o căruţă la Bran. Preţul e foarte mare, puţini își permit o astfel de vacanţă

Turiştii se reorientează tot mai mult spre forme neconvenţionale de cazare, precum căruţele sau căsuţele cu acoperiş în două ape.
18.06.2023 | 16:01
Cat te costa o noapte de cazare intro caruta la Bran Pretul e foarte mare putini isi permit o astfel de vacanta
Cazarea în căruţă este un moft scump Foto: aventurescu.ro
ADVERTISEMENT

În căutarea ineditului şi a aventurii şi în încercarea de a evada din timpul prezent, turiştii aflaţi în vacanţe caută să aibă parte de cele mai năstruşnice experienţe, iar cererile le sunt satisfăcute întotdeauna, chiar dacă uneori la preţuri destul de piperate.

Preţul unei căruţe este de 12.000 de euro

A dormi în podul cu fân a fost visul multor copii aflaţi în vacanţă la bunici, imaginaţia aprinsă de poveşti făcându-i pe cei mici să caute ineditul într-o varietate de situaţii.

ADVERTISEMENT

Mulţi dintre noi nu ne-am lecuit de aceste visuri nici ajunşi la maturitate. În întâmpinarea unor astfel de “plăceri vinovate” cu rădăcini în copilărie, în România a luat naştere un nou tip de turism, în care cazarea a ajuns să fie mai importantă decât destinaţia.

Astfel, cazarea în căruţe sau în case cu forme originale a început să fie la mare căutare şi la mare preţ. În cei 14 metri pătraţi ai unei căruţe, oaspeţii se pot bucura de tot confortul.

ADVERTISEMENT

“În baie avem o cabină de duş, în formă de butoi, o cădiţă de duş lucrată manual din lut şi chiuveta. Apoi e camera de zi în care se poate amenaja, se poate pune un pat matrimonial, o masă cu scăunele, mobilier minimalism”, a spune Kelemen Janos, subiectul unui  reportaj realizat de observatornews.ro.

O căruţă de lemn costă aproximativ 12.000 de euro, iar o noapte de cazare într-un astfel de spaţiu se ridică, la Bran, la 400 de lei. Căruţele sunt amenajate cu paturi suprapuse, măsuţe cu scaune, spaţii de depozitare, dar şi cu câte o terasa cu hamac, scaune şi şezlong.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de căruţe cu coviltir ele pot fi asimilate corturilor, iar creatorii acestora ne asigură că putem locui în ele chiar şi în anotimpul rece. “Alegem cel mai potrivit sistem, în funcţie de nevoile clientului.

Cel mai simpu este sa mergem pe incalzire electrica calorifer/aeroterma/aer conditionat etc. dar o putem face si cu sistem webasto arzand combustibil lichid”, mai spune Kelemen Janos.

ADVERTISEMENT

O altă formă populară de cazare la Bran este cea în căsuţe cu acoperiș în două ape. La parter este zona de zi, cu o mică bucătărie, un spațiu pentru servit masa, canapea și baie, iar la etaj se află dormitorul şi o terasă. O noapte de cazare aici este 700 de lei, dar proprietarul le închiriază pentru minim nouă nopţi.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Greşeala farmaciştilor care eliberau cu neştire Ozempic pe baza a sute de reţete...
Greşeala farmaciştilor care eliberau cu neştire Ozempic pe baza a sute de reţete false. Cum le era păcălită vigilenţa
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil