Life

Cât te costă o viață fără griji în Ungaria. În România duci o viață de lux cu aceeași sumă

Vrei să știi cât te costă o viață fără griji în Ungaria? Cu aceeași sumă ajungi să duci o viață de lux în România, având în vedere costul traiului.
24.10.2023 | 08:37
Cat te costa o viata fara griji in Ungaria In Romania duci o viata de lux cu aceeasi suma
Cât te costă o viață fără griji în Ungaria. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât te costă o viață fără griji în Ungaria? Țara vecină cu România are o mulțime de locuri de vis, dar și oportunități pe măsură. Chiar și așa, traiul aici este cu mult mai scump decât cel din țara noastră.

Cât te costă o viață fără griji în Ungaria

Cele mai recente date publicate de cei de la Institutul Național de Statistică arată de câți bani are nevoie o persoană din Ungaria pentru a duce un trai cât se poate de decent. Cu aceeași sumă de bani poți duce o viață de lux în România.

ADVERTISEMENT

De câți bani are nevoie un ungur pe lună? Doar pentru a supraviețui, suma de 250.000 de Forinți este necesară. Iar aceasta reprezintă echivalentul a 3.235 de lei.

Pe de altă parte, o viață fără griji în Ungaria te costă 600.000 de forinți, adică 7,765.20 RON. Cu o astfel de sumă în schimb, în România, poți să duci o viață de lux din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Cum au aflat cei de la Institutul Național de Statistică aceste cifre? A fost realizat un sondaj în luna septembrie 2023. Acesta a avut ca scop analizarea tendințelor subiective ale sărăciei. Ce rezultate a avut sondajul?

Se pare că atitudinea gospodăriilor maghiare a luat o direcție mai pesimistă în ultimul trimestru al anului. Asta în condițiile în care numărul celor care se așteaptă la o scădere a veniturilor a crescut cu 6%.

ADVERTISEMENT

Cum se descurcă ungurii cu banii

Printre altele, sondajul realizat a mai arătat că două treimi dintre cei chestionați, adică 62%, vor avea în continuare suficienți bani pentru facturi. De cealaltă parte, 25% din total nu cred că își vor putea menține locuința caldă.

Alți 9%, arată sondajul, spun că nu vor putea să își încălzească deloc locuința în perioada iernii. Ce alte cheltuieli mai au ungurii? Sondajul mai arată că 41% dintre cei care locuiesc în Ungaria nu ar putea să își acopere o cheltuială bruscă de până la 1.294 lei.

ADVERTISEMENT

Se pare că doar 27% din cei chestionați vor putea să depășească astfel de cheltuieli. Trebuie menționat faptul că în perioada noiembrie-august, inflația medie a fost de 22,3% în această țară.

Drept rezultat, valoarea de cumpărare a scăzut semnificativ. Chiar și așa, o viață fără griji în Ungaria te va costa cu mult mai mult decât în România, dacă stăm să ne raportăm la actualele prețuri.

ADVERTISEMENT
Tags: