Life

Cât timp poți să ții ciorba de porc sau de pui afară din frigider. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine

Cât timp se ține, de fapt, ciorba de pui sau de porc afară din frigider. Este o greșeală uriașă pe care o fac multe gospodine!
12.02.2023 | 06:35
Cat timp poti sa tii ciorba de porc sau de pui afara din frigider Greseala uriasa pe care o fac multe gospodine
Cât timp poți să ții ciorba de porc sau de pui afară Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât timp poți să ții, de fapt, ciorba de pui sau de porc fără să o pui la rece? Există o greșeală pe care o fac multe dintre gospodine și nici nu își dau seama cât de rău este pentru mâncare și că aceasta se poate strica.

Cât timp poți să ții ciorba de porc sau de pui afară

Dacă și ție ți s-a întâmplat să faci această greșeală și să nu știi unde ai greșit atunci când ai gătit ciorba și ea s-a stricat foarte rapid și nici nu te-ai putut bucura de ea, atunci trebuie să citești acest articol.

ADVERTISEMENT

Sfatul pentru tine este ca imediat după ce ai gătit ciorba și ai mâncat din ea, iar aceasta s-a răcit, să o pui la frigider. Este o greșeală foarte mare pe care o fac persoanele și lasă ciorba pe aragaz vreme de o zi întreagă sau chiar mai multe zile și apoi se întreabă de ce aceasta s-a stricat.

Pe de altă parte, nici alimentele ținute în frigider nu trebuie consumate la o prea mare perioadă după aceea pentru că ele oricum se alterează în timp, chiar dacă sunt ținute la rece. De altfel, se spune că ciorba devine toxică dacă ea este lăsată mai mult de două zile fără a fi ținută la rece.

ADVERTISEMENT

Poți să pui ciorba gătită la frigider chiar și când ea este încă puțin călduță pentru că nu-ți vei strica aparatul în acest fel și nici ciorba pe care te-ai străduit să o pregătești nu se va altera.

De ce nu se lasă ciorba pe aragaz

Totuși, este foarte important de precizat și faptul că există un motiv bine întemeiat pentru care ciorba nu se lasă pe aragaz. În acest fel, dacă folosești această procedură, poți să ai parte de bacterii nedorite în mâncarea ta.

ADVERTISEMENT

Astfel, ciorba trebuie lăsată la răcit într-un alt loc și nu pe aragaz și poți să o pui, de exemplu, în chiuveta curată acoperită cu un capac, timp de câteva minute până când ea se răcește complet.

Greșeala pe care o fac gospodinele este că lasă ciorba neacoperită. Ea poate fi lăsată și pe aragaz să se răcească vreme de câteva minute, dar numai cu un capac deasupra pentru a o proteja de eventualele bacterii, praf sau toxine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să fii foarte atent atunci când vrei să consumi iar ciorba și să te asiguri că încă are toate proprietățile nutritive și nu îți face mai mult rău decât bine.

ADVERTISEMENT