Life

Cât timp poți ține cozonacul în frigider. Trucul care te ajută să-l ai proaspăt pentru masa de Paște

Cât timp poți ține cozonacul în frigider. Acest truc te poate ajuta să îl păstrezi mult timp proaspăt, înainte sau după Paște.
10.04.2023 | 08:30
Cat timp poti tine cozonacul in frigider Trucul care te ajuta sal ai proaspat pentru masa de Paste
Cât timp poți ține cozonacul în frigider. Te ajută la Paște
ADVERTISEMENT

Cât timp poți păstra cozonacul în frigider, de fapt. Acest truc te ajută să fie proaspăt mai mult timp, inclusiv de masa de Paște.

Cât timp poți ține cozonacul în frigider. Te ajută la Paște

Dacă ai cumpărat un cozonac puțin mai devreme decât trebuia, acest truc te poate ajuta să fie proaspăt pentru masa de Paște. Iată cât poți să ții cozonacul în frigider.

ADVERTISEMENT

Poate fi o soluție salvatoare să pui cozonacul la rece, fie că l-ai cumpărat prea devreme de Paște. Același truc funcționează de minune și după sărbători, dacă ți-a rămas mult cozonac nemâncat.

Pentru a rezista cât mai bine, cozonacul poate fi învelit într-o coală de hârtie și apoi într-un prosop de pânză. După aceea, cozonacul poate fi pus într-o pungă de plastic și dat la frigider.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, cozonacul nu trebuie ținut mai mult de o săptămână în frigider pentru că se va strica. Așa că nu cumpăra prea mulți cozonaci pentru Paște pentru a nu face risipă!

Ce alimente mai pot fi ținute în frigider de Paște pentru a fi proaspete mai mult timp

Același truc de la cozonac poate fi folosit și pentru pâine. O putem înveli și să o ținem la rece. Pâinea mai poate fi păstrată și la congelator, iar apoi o putem găti la cuptor și va fi ca cea proaspătă.

ADVERTISEMENT

Și legumele de pe masa de Paște pot fi păstrate mai mult timp. Spre exemplu, salata verde și ceapa sau ridichile pot fi menținute frumoase mult timp cu acest truc.

Tot ce ai de făcut este să le învelești în niște prosoape de hârtie umezite și să le pui în cutia de la frigider. Acolo trebuie păstrate legume pentru a se menține proaspete.

ADVERTISEMENT

Revenind la cozonac, acesta mai poate fi transformat în alt preparat pentru a nu fi irosit după Paște. Putem găti o budincă de vanilie cu resturile de cozonac, iar acestea se vor înmoia la cuptor. Putem face chiar și french toast din felii de cozonac.

ADVERTISEMENT