Life

Cum să păstrezi cozonacul mai mult timp după Paște. Trucul care face minuni

Trucul prin care poți păstra cozonacul mai mult timp după Paște. Este o metodă care face minuni, utilizată de multe gospodine.
05.04.2023 | 23:34
Cum sa pastrezi cozonacul mai mult timpdupa Paste Trucul care face minuni
Cum să păstrezi cozonacul mai mult timp după Paște. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cozonacul este unul dintre deserturile preferate de Paște și există un truc prin care poți să îl păstrezi mai mult și după ce trece această sărbătoare. Chiar dacă se va usca, acest preparat poate fi salvat.

Cum să păstrezi cozonacul mai mult timp după Paște. Trucul secret al gospodinelor

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar cele mai multe gospodine se gândesc la pregătirile legate de preparatele culinare, cum ar fi vopsirea ouălor, dar și coacerea cozonacilor.

ADVERTISEMENT

De foarte multe ori, se întâmplă să gătim cantități mult mai mari decât mănâncă, de fapt, membrii familiei. Din acest motiv, ajungem să rămânem cu multă mâncare, dar și cu dulciuri, mai ales cu cozonaci.

Din păcate, cozonacul se usucă la un moment dat, așa că multe gospodine ajung să-l arunce, din moment ce nu mai este bun pentru a fi mâncat. Cu toate acestea, există un truc care te va ajuta să salvezi cozonacul care rămâne după Paște.

ADVERTISEMENT

În cazul în care rămâi cu cozonaci în plus, trebuie să faci o tăietură în partea de sus a acestora și să torni un sirop din zahăr și apă pregătit în prealabil. Cozonacul se pune într-un cuptor încins pentru aproximativ 20 de minute.

În acest timp, siropul se va absorbi. Tava se poate scoate. Cozonacul va fi din nou moale și delicios, ca și cum ar fi proaspăt copt, notează dcnews.ro. Poți încerca acest truc cu toți cozonacii, iar rezultatul va fi unul neașteptat.

ADVERTISEMENT

Cum poți face un tort din cozonacul rămas de sărbători

Cozonacul care îți rămâne după Paște poate fi folosit și pentru alte rețete, cum ar fi un tort delicios de ciocolată. Pentru acesta ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • un cozonac de casă
  • 500 ml apă
  • 3 linguri de zahăr
  • esenţă de rom
  • esenţă de vanilie
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 500 ml frişcă lichidă
ADVERTISEMENT

Pentru ganache-ul de ciocolată:

  • 250 grame ciocolată amăruie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 50 grame unt moale

Cozonacul se taie felii și se însiropează. Pentru obținerea siropului se amestecă într-un ibric 500 ml apă cu esență de rom, vanilie și coajă de citrice, după care se adaugă zahăr sau miere după gust.

Pentru prepararea ganaghe-ului, se adaugă frișca lichidă într-un vas și se pune pe foc. Atunci când s-a încins, se adaugă ciocolata tăiată bucățele și se amestecă bine până când se topește. Se încorporează untul la final. Crema se lasă la răcit înainte de o utiliza la asamblarea tortului.

Într-o tavă detașabilă se adaugă un strat de cozonac, un strat de ganache de ciocolată și se procedează așa până când obții un tort de dimensiunea dorită. Tortul se lasă la frigider peste noapte.

Se scoate apoi inelul detașabil și se învelește tortul în frișcă. Se decorează după preferințe. În locul ganache-ului de ciocolată, se poate folosi orice cremă de tort dorești. Poftă bună!

ADVERTISEMENT