Life

Cât timp rezistă carnea, brânza sau ciorba în frigider dacă rămâi fără curent electric. Puțini știu aceste informații importante

Ce perioadă se păstrează la rece carnea, brânza cu ciorba dacă nu mai ai curent în casă. Doar unele persoane cunosc asta.
16.11.2023 | 18:03
Cat timp rezista carnea branza sau ciorba in frigider daca ramai fara curent electric Putini stiu aceste informatii importante
Ce perioadă se păstrează la rece carnea, brânza cu ciorba dacă nu mai ai curent în casă. Doar unele persoane cunosc asta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât timp rezistă carnea, brânza sau ciorba în frigider dacă rămâi fără curent electric. Puțini știu aceste informații importante și mulți se aleg cu alimente stricate, care nu mai pot fi folosite sub nicio formă și ajung direct la coșul de gunoi.

Ce perioadă se păstrează la rece carnea, brânza cu ciorba dacă nu mai ai curent în casă. Doar unele persoane cunosc asta

Ce perioadă se păstrează la rece carnea, brânza cu ciorba dacă nu mai ai curent în casă. Doar unele persoane cunosc asta și nu intră în panică atunci când există o pană surpriză din cauza vijeliilor sau a altor evenimente ale naturii.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă să ne pregătim pentru aceste momente dacă știm că stăm într-o zonă unde întreruperea curentului electric este frecventă. Alimentele din frigider sunt primele care se alterează în aceste situații neplăcute.

Produsele care stau la rece pot fi păstrate aproximativ 4 ore, asta în condițiile în care nu se deschide deloc ușa aparatului. Păstrarea cărnii, a brânzei sau a oalei cu ciorbă depinde foarte mult de temperatura din interior.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii mai spun că rezistența alimentelor este strâns legată și de cât e plin frigider în clipa în care rămânem fără energie electrică în locuință, dar și de cât de congelate sunt produsele noastre.

O regulă ne amintește că produsele rezistă la congelator 48 de ore dacă acesta este pe jumătate plin și 24 de ore dacă este plin până la refuz. Carnea crudă trebuie învelită bine, în special dacă este depozitată în congelator, pentru a preveni scurgerile și contaminarea pe măsură ce se dezgheață.

ADVERTISEMENT

Ce interval putem ține alimentele la frigider dacă nu aveam curent

Alimentele pot fi ținute la frigider între 4 și 5 ore dacă nu avem curent în casă. Acest lucru este valabil în special în cazul produselor care necesită temperaturi scăzute, printre care se numără carnea și produsele lactate.

Părțile mucegăite se taie atunci când pana de curent s-a încheiat. Dacă sunt produse care au prins miros se aruncă direct la gunoi. Brânzeturile moi, mozzarella, ricotta sau crema de brânză, sunt mai sensibile la bacterii.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că durata lor de viață este mult mai scură atunci când temperatura depășește 40 de grade Celsius. E important ca alimentele compromise să nu mai fie folosite, iar frigiderul să se curețe cu apă caldă și puțin detergent de vase.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie