Life

Cât timp se ține aprinsă, de fapt, candela într-o casă. Unde este bine să fie aşezată

Cât timp se ține aprinsă, de fapt, candela într-o casă. Preoții spun că este un loc anume unde este bine să fie așezată în casă.
28.10.2023 | 18:00
Cat timp se tine aprinsa de fapt candela intro casa Unde este bine sa fie asezata
Cât timp se ține aprinsă candela într-o casă. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât timp se ține aprinsă, de fapt, candela într-o casă. Unde ar trebui aceasta să fie așezată, conform preoților.

Cât timp se ține aprinsă candela într-o casă. Ce spun preoții

Candela este un obiect foarte important în religie pentru că ea ne întâmpină la intrarea în orice biserică. Candela nu este o lumânare de ceară, ci un vas cu ulei, cu o mică plută ce conține un fir de bumbac care se aprinde.

ADVERTISEMENT

Preoții spun că uleiul care se pune în candelă trebuie să fie unul de bună calitate, la fel și bumbacul.

Candela trebuia ținută aprinsă în casă cât mai mult timp. Desigur, din cauza faptului că este un obiect cu flacără, nu putem să o ținem aprinsă mereu și când suntem plecați.

ADVERTISEMENT

De aceea, preoții spun că trebuie să ținem candela aprinsă cât de mult se poate. Mai ales în timp ce ne rugăm, trebuie să ținem candela aprinsă.

„Ar fi foarte bine ca ea să fie ținută aprinsă cât mai mult timp. Desigur, din motive practice, ea nu poate fi ținută aprinsă „mereu” (de exemplu, nu vei pleca din casă pentru multă vreme și vei lăsa candela aprinsă, deoarece poate fi periculos).

ADVERTISEMENT

Însă atunci când ești acasă și atunci când te rogi nu ai nici un motiv să nu o ții aprinsă cât mai multă vreme.

Despre candelă spunea cineva că „ne ajută în primul rând la adunarea minții și la odihnirea gândurilor”, a spus preotul Andrei Atudori, conform Doxologia.

ADVERTISEMENT

Unde se ține candela

O candelă ar fi bine să fie așezată la icoană, pe o măsuță, sau atârnată de un suport de perete. În biserică, toate candele sunt puse la icoanele mari, dar și pe sfânta masă.

Candela trebuie ținută într-un loc curat al casei și ar fi bine să fie pusă în colțul în care se fac rugăciuni. Conform preoților,  uleiul de la candelă este sfințit și acesta are inclusiv proprietăți tămăduitoare.

Se spune că femeile nu trebuie să arunce la gunoi uleiul învechit pentru că acesta este plin de toate rugăciunile săvârșite până atunci. Candela nu trebuie spălată, ci doar curățată.

ADVERTISEMENT
Tags: