Life

Cât timp trebuie să lași foile de dafin în ciorbă? Mulți nu știu și fac o mare greșeală

Câtă vreme se păstrează foile de dafin în oala cu supă? Foarte multe gospodine nu cunosc acest aspect și fac o mare eroare.
07.05.2023 | 09:35
Cat timp trebuie sa lasi foile de dafin in ciorba Multi nu stiu si fac o mare greseala
Câtă vreme se păstrează foile de dafin în oala cu supă? Foarte multe gospodine nu cunosc acest aspect și fac o mare eroare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât timp trebuie să lași foile de dafin în ciorbă? Mulți nu știu și fac o mare greșeală. Acestea pot fi dăunătoare organismului uman dacă nu se ține cont de câteva sfaturi utile și practice folosite de bucătarii de pretutindeni.

Câtă vreme se păstrează foile de dafin în oala cu supă? Foarte multe gospodine nu cunosc acest aspect și fac o mare eroare

Foarte multe gospodine nu știu câtă vreme se păstrează foile de dafin în oala cu supă și de obicei le pun de la început. Din păcate, acest obicei nu este unul indicat de chefi care susțin că acestea se pun mai degrabă aproape de sfârșitul mâncării.

ADVERTISEMENT

Majoritatea nu cunosc acest aspect și fac o mare eroare. Mai exact, planta aromatică care dă un gust desăvârșit preparatului culinar se adaugă cu 5 minute înainte ca felul de mâncare să fie luat de pe aragaz.

În cazul în care foile de dafin sunt adăugate mai devreme există un risc foarte mare ca bucatele să devină amare din cauza toxinelor eliberate atunci când sunt supuse la tratament termic pentru o perioadă prelungită.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceste condimente se pun în tocăniță cu aproximativ 10 minute înainte ca mâncarea să fie gata. Totodată, bucătarii ne transmit că acestea se îndepărtează atunci când preparatul culinar este gătit de ajuns.

Foi de dafin: beneficii în gastronomie și riscuri

Foile de dafin au numeroase beneficii când vine vorba de gastronomie și sănătate. Planta se folosește pentru o aromă cât mai plăcută a preparatelor culinare, de la tocane până la sarmale, pește sau marinarea cărnii.

ADVERTISEMENT

Acest condiment conține 2% ulei esențial, care este bogat în antioxidanți. Cu toate acestea specialiștii ne recomandă să nu exagerăm cu consumul, raportul optim în preparatele culinare fiind de 1 -2 frunze de dafin la 1 litru de supă.

Din păcate, numărul foarte mare din această plantă poate duce la probleme cu tractul gastrointestinal. În plus, influențează nivelul de zahăr din sânge și există un risc foarte mare de apariție a unei toxiinfecții alimentare.

ADVERTISEMENT

În cantități mari, aceasta devine otravă pentru organismul uman, cât și pentru al animalelor de companie. În aceeași notă, conform doc.ro, experții spun că foile de dafin nu sunt indicate în cazul femeilor însărcinate.

ADVERTISEMENT