Life

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii când merg la restaurant. De ce nu este bine să comandați ciorbă. Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite a dezvăluit secretul

Greșeala uriașă făcută de toți românii când merg la restaurant. De ce nu e bine să comanzi ciorbă. Secretul dezvăluit de Florin Dumitrescu.
20.03.2023 | 15:18
Greseala uriasa pe care o fac toti romanii cand merg la restaurant De ce nu este bine sa comandati ciorba Florin Dumitrescu de la Chefi la Cutite a dezvaluit secretul
De ce nu e bine să comanzi ciorbă de la restaurant. Ce spune Florin Dumitrescu. Sursa foto: Instagram, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Greșeala uriașă pe care toți românii o fac atunci când merg la restaurant este să comande ciorbă. Chef Florin Dumitrescu a explicat de ce nu este bun acest preparat într-un local. Ce alte sfaturi a mai dat juratul de la Chefi la Cuțite.

Ciorba la restaurant, greșeala uriașă pe care o fac toți românii. Florin Dumitrescu a explicat de ce nu e bine să comandăm acest preparat

Ciorba este unul dintre cele mai comandate feluri de mâncare la restaurante. Este delicioasă și ideală înainte de un al doilea preparat, așa că multe persoane optează pentru această alegere.

ADVERTISEMENT

Chef Florin Dumitrescu preferă să nu mănânce ciorbă la restaurant din cauza faptului că cea preparată în restaurante conține vegetă, un ingredient pe care bucătarul nu îl poate suporta. Condimentul este obținut din sare și potențiator de arome.

“Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

ADVERTISEMENT

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a explicat juratul de la Chefi la Cuțite, notează cancan.ro.

Ce sfaturi mai are juratul de la Chefi la Cuțite

Totodată, Florin Dumitrescu i-a îndemnat pe oameni să mănânce acolo unde restaurantele sunt mai aglomerate. În plus, carnea acoperită cu sos nu este o opțiune bună, deoarece acest lucru înseamnă că bucătarii vor să ascundă o greșeală.

ADVERTISEMENT

În cazul în care se întâmplă să mănânce la autoservire, Florin Dumitrescu optează pentru preparatele românești și a explicat și care este motivul din spatele acestei alegeri.

“Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală.

ADVERTISEMENT

Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a mai explicat bucătarul.

O altă greșeală pe care o fac românii este să comande felurile de mâncare recomandate de ospătari. De multe ori, acestea sunt făcute din preparate care sunt pe cale să expire, motiv pentru care chelnerii le recomandă pentru a scăpa mai repede de ele.

“Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…)

Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc’. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a adăugat Florin Dumitrescu.

ADVERTISEMENT