Fotbal intern

Cât valorau starurile Universității Craiova la debut și cine are cea mai spectaculoasă creștere

07.12.2020 | 11:36
Cat valorau starurile Universitatii Craiova la debut si cine are cea mai spectaculoasa crestere
ADVERTISEMENT

În momentul debutului la Universitatea Craiova, starurile oltenilor aveau cote diferite de transfer față de ceea ce vedem acum. De pildă, Alexandru Cicâldău valoarează cu 3.500.000 de euro mai mult decât la primul meci în Bănie.

Tehnicianul Craiovei a anunțat că vrea victorii pe linie până la finalul acestui an calendaristic, dar misiunea nu va fi deloc ușoară. Primul pas poate fi făcut cu Gaz Metan Mediaș. Partida se va desfășura luni, de la ora 19:00, pe stadionul „Ion Oblemenco.”

ADVERTISEMENT

Oltenii sunt pe locul secund în campionat, fiind la două puncte în spatele FCSB-ului, echipă care a acumulat 27 de puncte în 11 meciuri disputate în actualul sezon.

Care era valoarea de piață a jucătorilor Universității Craiova la debut. Alexandru Cicâldău, creștere impresionantă! Valorează mai mult decât Chindia

Alexandru Cicâldău este starul echipei din Bănie, mai ales dacă privim din perspectiva cotelor de piață. Transferat pe un milion de euro de la Viitorul lui Gheorghe Hagi, „Cic” a ajuns acum să valoreze 5 milioane de euro, cu aproape două sute de mii de euro mai mult decât întregul lot al Chindiei Târgoviște, formație care s-a impus pe stadionul „Ion Oblemenco”, făcându-l pe Cristiano Bergodi să-și dea demisia. La debut, Cicâldău era cotat de site-urile de specialitate la 1.500.000 de euro, fiind o diferență de 3.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Următorul de pe lista creșterilor spectaculoase este căpitanul Nicușor Bancu. Adus de la FC Olt Slatina, „Bancone” a debutat pentru Universitatea Craiova pe 16 iulie 2014, în Cupa Ligii, cu Rapid. La modica sumă de 250.000 de euro era cotat fundașul stânga al echipei naționale, dar acum se poate lăuda că a ajuns la cota de două milioane de euro! Prin multă muncă și sacrificiu a ajuns Bancu la această performanță, reamintindu-ne că a trecut printr-o accidentare de-a dreptul horror.

Prin astfel de probleme medicale a trecut și trece Elvir Koljic. Golgheterul bosniac al Craiovei valora 350.000 de euro când a pășit pe pământ oltenesc, dar prestațiile sale incredibile i-au făcut cota să se ridice la două milioane euro. Totuși, aceasta a mai scăzut, având în vedere că nu a putut și nici în acest moment nu evoluează din cauza accidentărilor. Koljic este văzut ca un jucător de 1.800.000 de euro. Bineînțeles, Mihai Rotaru nu și-ar fi putut permite să-l piardă la această sumă și nici măcar pe două sute de mii de euro mai mult. Dinamo Kiev oferise șapte milioane pentru atacant!

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan, fructuații ale cotei de transfer! Jucătorul de la care lumea încă așteaptă realizări

Andrei Ivan a fost trimis la tratament în Germania de către oficialii Universității Craiova tocmai pentru că aceștia încă sunt de părere că jucătorul are un potențial uriaș, doar că are un blocaj mental. În trecut, Ivan a avut prestații foarte bine în tricoul alb-albastru, fiind transferat în Rusia, la Krasnodar. Din păcate, Ivan nu s-a acomodat, dar a fost împrumutat la Rapid Viena și a fost folosit de 40 ori, marcând trei goluri.

La Craiova, Andrei Ivan a debutat când era doar un puști de 16 ani și, bineînțeles, cota sa era una foarte mică, 25.000 de euro. Acum, fostul mijlocaș al echipei naționale sub 21 de ani care a ajuns până în semifinalele Campionatului European valorează 800.000 de euro. La momentul mutării la Krasnodar, Ivan era cotat la două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

La capitolul plusuri îl putem evidenția și pe portarul Mirko Pigliacelli. La italian se observă o creștere cu 800.000 de euro. De la 400.000 de euro la 1.200.000. În schimb, există jucători în lotul lui Papură cărora cota le-a scăzut. Mihai Bălașa era văzut la un 1.300.000 de euro și acum a ajuns la 850.000 de euro. Mihai Roman, atacantul care nu poate evolua din cauza problemelor la inimă, are un regres de la 600.000 la 150.000, însă ultimul său meci a fost pe 12 august 2019, cu Astra. O scădere a valorii de piață o resimte și bulgarul Antoni Ivanov. Mai precis, a pierdut „greutatea” de 100.000 de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș : 1,78 este cota pentru „sub 2,5 goluri “. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT