Sport

Costel Gâlcă, îngândurat după Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: ”Ne rămân patru meciuri pentru locul 2. Nu mai suntem la mâna noastră”

Universitatea Craiova a fost învinsă de CFR Cluj, scor 0-1, în a doua partidă cu Costel Gâlcă pe banca tehnică și a rămas la 12 puncte de liderul FCSB.
26.04.2024 | 00:24
Costel Galca ingandurat dupa Universitatea Craiova  CFR Cluj 01 Ne raman patru meciuri pentru locul 2 Nu mai suntem la mana noastra
Declarațiile lui Costel Gâlcă după Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat toate cele trei puncte din partida cu Universitatea Craiova, după ce s-a impus cu 1-0, în epilogul etapei cu numărul 6 a play-off-ului SuperLigii.

După victoria de la Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova a fost învinsă de CFR Cluj

Elevii lui Gâlcă au fost egalați la numărul de puncte de ardeleni, iar lupta pentru locurile de Conference League se va da în ultimele runde din acest sezon. Farul Constanța, ocupanta locului secund, are doar un punct avans față de Universitatea Craiova și CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

A fost a doua partidă pe care oltenii au disputat-o de la venirea lui Costel Gâlcă pe banca tehnică, după victoria cu Sepsi OSK din runda precedentă.

Costel Gâlcă, după Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: ”Cred că trebuie să facem mult mai mult în atac”

La finalul duelului din Bănie, Costel Gâlcă a declarat că elevii său au fost prea temători la începutul meciului și că Universitatea Craiova trebuie să aibă un joc ofensiv mai bun pentru a obține puncte.

ADVERTISEMENT

”Mă așteptam ca CFR să reacționeze așa. Sunt o echipă cu experiență. Veneau după o înfrângere dureroasă. Totuși, parcă am intrat cu prea mult respect în prima repriză. Aici cred ca am pierdut.

Nu le-am pus probleme, am fost cam respectuoși cu ei când aveam mingea. Într-adevăr, în a doua repriză ne-am desfăcut umpic mai mult. Am avut ocazii clare de gol.

ADVERTISEMENT

Preferam sa iau gol dintr-o acțiune de-a lor mai fluidă, decât mingea pe care au avut-o la acea fază a lui Bîrligea. A fost și neșansă, dar și lipsa noastră de reacție.

Cred că trebuie să facem mult mai mult în atac pentru a câștiga un meci. În prima prezintă nu am avut nici o ocazie de a marca. E normală experiența mai mare a CFR-ului, riști mai mult, desfaci mai mult, apar și spațiile”, a declarat Costel Gâlcă.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă: ”Nu mai suntem la mâna noastră”

Costel Gâlcă speră ca Universitatea Craiova să termine campionatul pe locul 2 și are încredere că elevii săi pot obține rezultatele necesare în etapele rămase.

”Ne mai rămân patru meciuri și sper să facem meciuri mult mai consistente pentru a câștiga. Nu mai suntem la mâna noastră. Tragem speranțe să rămânem cât mai sus în campionat. Eu încerc să iau cele mai bune decizii, să aleg jucătorii cei mai în formă.

Uneori ne mai surprind și accidentările care ne dau puțin planurile peste cap. Oricine ar fi accidentat avem un lot complet de unde putem alege.

Eu îmi doresc ca lupta să meargă până în ultima etapă, să ajungem până la ultimul meci și să ne batem pentru locul 2”, a mai declarat Costel Gâlcă, după Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1.

ADVERTISEMENT