Life

Câtă apă e bine să bem, de fapt, în fiecare zi. Explicațiile medicului Vlad Ciurea: “Atunci apar toate bolile”

Câtă apă e bine să bem în fiecare zi. Medicul Vlad Ciurea a explicat cât de importantă este hidratarea pentru a ne feri de anumite boli.
14.02.2024 | 08:21
Cata apa e bine sa bem de fapt in fiecare zi Explicatiile medicului Vlad Ciurea Atunci apar toate bolile
Medicul Vlad Ciurea a spus câtă apă trebuie să bem zilnic. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vlad Ciurea a explicat câtă apă trebuie să bem în fiecare zi pentru a ne proteja de boli. Hidratarea este extrem de importantă, motiv pentru care toți specialiștii recomandă consumul de apă.

Vlad Ciurea a spus câtă apă trebuie să bem în fiecare zi

Este cunoscut faptul că apa are un rol esențial în buna funcționare a organismului. Hidratarea este foarte importantă, pentru că doar așa putem ține la distanță multe probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Mulți specialiști recomandă să ne începem ziua cu un pahar de apă, în loc de cafea. Organismul pierde apă în timpul somnului, prin transpirație și respirație, așa că e mai bine să aștepți până să savurezi prima cafea.

E bine să bem cât mai multă apă într-o zi, deoarece pH-ul se schimbă dintr-unul alcalin într-unul acid pe măsură ce înaintăm în vârstă, după cum a explicat medicul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai spus, de altfel, că lipsa apei duce la boli grave, inclusiv cele ale sistemului nervos sau cancere. Este necesar să bem zilnic cel puțin doi litri de apă pentru a ne menține starea de sănătate cât mai mult timp.

“La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile.

ADVERTISEMENT

Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele.

Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestora. Ne protejează”, a explicat cunoscutul neurochirurg în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Ce apă recomandă medicul

De asemenea, medicul le recomandă oamenilor să bea apă cât mai alcalină. Aciditatea din organism duce la dezvoltarea unor boli grave, precum cele neurodegenerative, și se poate ajunge la accidente vasculare cerebrale.

Apa alcalină este cea mai bună pentru o funcționare corespunzătoare a sistemului nervos și a întregului organism. Este apa pe care și renumitul neurochirurg o consumă în viața de zi cu zi.

“Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative.

Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus medicul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT
Tags: