Life

Câtă apă trebuie să bem, de fapt, în fiecare zi. Medicul Vlad Ciurea a explicat motivul

Câtă apă trebuie să bem în fiecare zi. Medicul Vlad Ciurea a explicat de ce acest obicei este atât de important pentru sănătate.
29.11.2023 | 16:30
Cata apa trebuie sa bem de fapt in fiecare zi Medicul Vlad Ciurea a explicat motivul
Medicul Vlad Ciurea a spus câtă apă trebuie să bem în fiecare zi. Sursa foto: Freepik, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prof. dr. Vlad Ciurea a spus câtă apă trebuie să bem în fiecare zi pentru a avea un creier sănătos. Cunoscutul neurochirurg a explicat șindence este foarte important acest obicei.

Medicul Vlad Ciurea a spus câtă apă trebuie să bem în fiecare zi

Consumul zilnic de apă este necesar pentru menținerea sănătății, dar care este cantitatea pe care trebuie să o bem în fiecare zi? Pentru a preveni diverse probleme de sănătate, este necesar să consumăm zilnic cât mai multe lichide.

ADVERTISEMENT

Potrivit cunoscutului neurochirurg, e bine să bem zilnic cel puțin doi litri de apă zilnic sau chiar mai mult. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, și pH-ul se schimbă,, ceea ce poate duce la apariția bolilor neurodegenerative sau a cancerului.

“La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.  

ADVERTISEMENT

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele.

Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat dr. Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Acum ceva timp, medicul a spus că cea mai bună apă este cea alcalină, pentru a preveni dezvoltarea afecțiunilor neurodegenerative, cum ar fi Parkinson sau Alzheimer, care favorizează și apariția accidentelor vasculare cerebrale.

“Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta”, a spus medicul în cadrul podcastului găzduit de Cătălin Măruță.

ADVERTISEMENT

Ingredientul periculos pentru organism, mai toxic decât zahărul

Medicul a mai spus că, în afară de consumul de apă și de odihnă, mâncarea sănătoasă, neprocesată, este esențială. Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre cât de periculos este un anumit îndulcitor, mult mai periculos decât zahărul. Acest îndulcitor duce la suprastimularea neuronilor, producând amețeli, migrene sau oboseală cronică.

“Un exemplu este E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.

Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici”, a mai spus medicul neurochirurg.

ADVERTISEMENT
Tags: