Fotbal international

Cătălin Cârjan, noul Cesc Fabregas! Românul de 17 ani e considerat drept una dintre marile valori ale noului val la Arsenal

20.04.2020 | 21:40
Catalin Carjan noul Cesc Fabregas Romanul de 17 ani e considerat drept una dintre marile valori ale noului val la Arsenal
ADVERTISEMENT

Publicaţia online britanică Tacticalbench.com acordă un amplu spaţiu în numărul din luna aprilie noului val de talente din curtea lui Arsenal. Sunt foarte mulţi jucători tineri, cu vârste între 17 şi 19 ani care, în opinia celor de la această publicaţie, pot avea un viitor strălucit la tunari sau la alte cluburi.

A sosit la Londra în iulie 2019 de la Viitorul Domneşti

Printre cei prezentaţi ca viitoare staruri în Premier League figurează şi numele unui mijlocaş de numai 17 ani, despre care se scrie că are toate atuurile pentru a fi considerat noul Cesc Fabregas.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în cauză este românul Cătălin Cârjan, sosit la Londra în vara anului 2019 de la echipa Viitorul Domneşti şi care a dat probe la Arsenal, a fost plăcut imediat şi păstrat pentru lotul under18.

Va fi trimis în sezonul viitor la echipa U23 a clubului

Jucătorul a fost mai întâi acceptat sub forma unei burse de şcolarizare, dar evoluţiile sale la echipa U18 a clubului i-aui determinat pe cei de la Arsenal ca în decembrie 2019 să îl cheme pentru semnarea unui contract în regulă.

ADVERTISEMENT

După ce pandemia de coronavirus va trece proiectele privind viitorul lui Cătălin Cârjan îl indică pe acesta ca putând intra direct în vizorul staffului tehnic de la echipa U23, cea din campionatul de tineret-rezerve, dar şi cu permisiunea de a fi folosit când este nevoie şi la echipa U19.

Cuvinte de laudă despre tânărul mijlocaş român

Iată cum este descris Cătălin Cârjan de către cei de la Tacticalbench.com: “Cirjan a avut 19 apariții cu U18 în acest sezon, jucând în mare parte rolul de  mijlocaş ofensiv.

ADVERTISEMENT

Cirjan are o bună înțelegere a jocului completată cu o viziune pentru a găsi pasul potrivit. Se bazează pe viteza și abilitatea de a-şi servi coechipierii din prima atingere a balonului.  Azeez și Cirjan se înţeleg bine şi se completează de minune cu tehnicitatea lor.

Alături de Azeez face spectacol

La începutul acestui sezon împotriva Chelsea U18s, acest duo s-a reunit pentru a produce un spectacol minunat de fotbal ofensiv.

ADVERTISEMENT

Cirjan are abilitățile și atributele potrivite pentru a reuși în rolul numărul 10. Este încă destul de devreme în cariera lui Cirjan, dar tânărul este pe calea cea bună. Cel mai probabil, va fi promovat la U23 pentru sezonul 2020-21, care ar prezenta un adevărat test pentru Cirjan.

E cel mai bun mijlocaş ofensiv de la speranţele tunarilor

În afară de Emile Smith Rowe, el este de departe cel mai mare talentat în rolul mijlocaşului de atac al tinerilor tunari.  Impresia este că urmărind evoluţia lui Cârjan este ca și cum ai privi jocul lui Cesc Fabregas.”

ADVERTISEMENT