News

Cătălin Cherecheş preferă să stea în detenţie în Germania. Avocatul său a dezvăluit decizia pe care a luat-o fostul primar

Avocatul din România al lui Cătălin Cherecheş spune că extrădarea acestuia din Germania ar putea dura între trei şi şase luni.
03.12.2023 | 16:51
Catalin Chereches prefera sa stea in detentie in Germania Avocatul sau a dezvaluit decizia pe care a luato fostul primar
Cătălin Cherecheş preferă să stea în detenţie în Germania Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prins săptămâna trecută în Germania, primarul suspendat din funcţie al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va sta cel puţin trei luni în detenţie în această ţară, el refuzând procedura simplificată de extrădare în România.

În procedura simplificată, Cătălin Cherecheş ar fi adus în ţară în aproximativ zece zile

Cătălin Cherecheş avea două opţiuni după ce a fost prins, de a alege o procedură simplificată de extrădare sau prin procedură standard, care durează mai mult. Edilul condamnat a optat să tragă de timp, alegând cea de-a doua cale.

ADVERTISEMENT

Conform avocatului său din România, în noile condiţii Cherecheş ar urma să fie adus în România într-un interval de timp cuprins între trei şi şase luni.

“Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile.

ADVERTISEMENT

În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, a declarat dumincă avocatul Răzvan Doseanu. În procedura simplificată, Cătălin Cherecheş ar fi adus în ţară în aproximativ zece zile.

Acesta a mai adăugat că autorităţile judiciare bavareze nu l-au lăsat pe Cherecheş să ia legătura decât cu avocatul său din Germania. “Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania.

ADVERTISEMENT

Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane”, a mai spus Răzvan Doseanu.

Anterior, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, declarase că Cherecheş ar putea fi extrădat între 30 şi 45 de zile, în funcţie de instanţă. Acesta a menţionat că este vorba de o procedură standard de reglementări europene şi că nu sunt implicate în mod direct Ministerele de Justiţie sau de Interne nici din Germania, nici din România.

ADVERTISEMENT

Condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, Cătălin Cherecheş a fugit în Germania, unde a fost prins marţi, în apropiere de Augsburg. El se afla într-o maşină alături de mătuşa sa, iar oficialii nemţi spun că aceasta intenţiona să-l ajute să părăsească teritoriul german.

ADVERTISEMENT