News

Cătălin Cîrstoiu vrea transport în comun gratuit o zi pe săptămână. ”Putem avea cu adevărat vinerea verde”

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei propune ca transportul în comun din București să fie gratuit cel puțin o zi pe săptămână.
11.04.2024 | 19:21
Catalin Cirstoiu vrea transport in comun gratuit o zi pe saptamana Putem avea cu adevarat vinerea verde
Cătălin Cîrstoiu propune ca transportul să fie gratuit în București o zi pe săptămână Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrstoiu susține că în acest fel bucureștenii pot fi stimulați să își lase mașinile acasă pentru a reduce poluarea. Medicul spune că în acest fel ”vinerea verde” ar deveni viabilă.

Cătălin Cîrstoiu vrea transport în comun gratuit o zi pe săptămână

Medicul Cîrstoiu a venit cu această propunere după o întâlnire cu reprezentanții sindicatului Societății de Transport București (STB) și cu fostul director al STB.

ADVERTISEMENT

”Mobilitatea în Bucureşti trebuie complet regândită şi centrată pe reţeaua publică de transport în comun. Această reţea trebuie să devină rapidă, sigură şi confortabilă, pentru a-i convinge pe oameni să-şi lase maşinile acasă.

Am avut miercuri o discuţie detaliată despre transportul public în Capitală cu reprezentanţii sindicatului STB, în frunte cu preşedintele sindicatului, Vasile Petrariu, precum şi cu fostul director al Societăţii de Transport Bucureşti, Alexandru Hazem Kansou.

ADVERTISEMENT

Mi s-a reconfirmat că şi acest domeniu, precum multe altele, a stagnat timp de 4 ani. Au fost 4 ani pierduţi efectiv pentru STB şi pentru bucureşteni!

Planul de mobilitate urbană al Capitalei nu este actualizat de pe vremea Gabrielei Firea, pentru că Nicuşor Dan n-a fost în stare de aşa ceva!

ADVERTISEMENT

Uzina STB are capacitatea de a moderniza la standardele anului 2024 două tramvaie pe lună, lucru ce ar stopa risipa de bani în societate, bugetul fiind şi aşa sub necesar.

Infrastructura de tramvai trebuie refăcută în tot Bucureştiul, cu muncă an de an şi nu cu praf în ochi în anul electoral.

ADVERTISEMENT

Fluidizarea traficului rutier pe anumite artere prin benzi alternative de circulaţie ar avea un efect pozitiv direct şi în desfăşurarea transportului în comun.

Putem avea cu adevărat ‘vinerea verde’ în Capitală, nu doar în sens declarativ. Stimularea demersului va veni din gratuitatea transportului public în astfel de zile”, a scris Cătălin Cîrstoiu pe Facebook.

Medicul nu a ratat ocazia pentru a lansa un nou atac la Nicușor Dan într-o a doua postare în care menționează că s-a întâlnit și cu sindicatele de la Metrorex.

”M-am întors tot cu metroul de la întâlnirea cu sindicatele de la Metrorex. Și am ajuns mult mai repede. Nicușor tot nu era…”, a mai scris candidatul PSD-PNL.

ADVERTISEMENT