News

Cătălin Drulă nu îl demite pe șeful CFR Călători, în ciuda poziției premierului Cîțu: ”Pentru mine subiectul e încheiat”

Ministrul Cătălin Drulă anunță că nu îl demite pe șeful CFR Călători, în ciuda poziției premierului Cîțu.
30.07.2021 | 12:44
Catalin Drula nu il demite pe seful CFR Calatori in ciuda pozitiei premierului Citu Pentru mine subiectul e incheiat
ADVERTISEMENT

Vineri, 30 iulie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că nu îl va demite pe șeful CFR Călători pentru declarațiile făcute în noaptea în care pasagerii unui tren au rămas blocați mai multe ore.

Oficialul Executivului a afirmat că evaluarea profesionalismului unui manager se face ”așezat, la rece”, nu după ”o declarație de moment”. Drulă mai spune că șeful CFR Călători și-a prezentat scuze și ”subiectul este încheiat”.

ADVERTISEMENT

Poziția oficialului USR PLUS din Guvern este diametral opusă premierului Cîțu. Acesta din urmă i-a reproșat ministrului, încă de ieri, decizia de a-l păstra în funcție pe directorul Ovidiu Vizante.

Cătălin Drulă nu îl demite pe șeful CFR Călători, în ciuda declarațiilor premierului Florin Cîțu

La fel ca șeful său de partid Dan Barna, și ministrul Cătălin Drulă îl apără pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante. Întrebat vineri de jurnaliști dacă îl va demite, Drulă a spus că judecă activitatea celor din subordine după profesionalism şi eficienţă, iar evaluarea se face la rece, nu după o greşeală de moment sau după o declaraţie, oricât de nefericită a fost.

ADVERTISEMENT

”Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă.

Asta înseamnă că actul de management se judecăt aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat”, a spus Drulă despre cazul lui Vizante.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că întregul scandal a izbucnit după ce miercuri noapte trenul Mangalia – Arad, plin cu copii care se întorceau din tabără, a rămas blocat pe câmp aproximativ 9 ore, în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact.

În urma incidentului, directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii:

ADVERTISEMENT

”Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”, spunea oficialul.

Florin Cîțu a cerut demiterea șefului CFR Călători

Prim-ministrul României, Florin Cîţu a declarat, joi, că, în cazul în care directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost ”acasă”.

”Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook, joi.

După poziția tranșantă a șefului Guvernului, dinspre USR PLUS au venit mai multe declarații de susținere a directorului CFR Călători.

Înainte de ministrul Drulă, și Dan Barna l-a apărat pe Ovidiu Vizante. Vicepremierul spune că ”a fost vorba de o exprimare nefericită” și că ”oamenii trebuie judecați după fapte, nu după vorbe”.

ADVERTISEMENT