Fotbal intern

EMOŢIONANT! Cum şi-l amintesc ”cîinii” pe Hîldan

Site-ul oficial al lui Dinamo, fcdinamo.ro, dedică numeroase materiale ”Unicului Căpitan” al echipei, la 14 ani de la dispariţia acestuia, împliniţi chiar azi, 5 octombrie 2014.  ...
05.10.2014 | 11:18
EMOTIONANT Cum sil amintesc ciinii pe Hildan
ADVERTISEMENT

Site-ul oficial al lui Dinamo, fcdinamo.ro, dedică numeroase materiale ”Unicului Căpitan” al echipei, la 14 ani de la dispariţia acestuia, împliniţi chiar azi, 5 octombrie 2014.  

Astfel, site-ul amintit notează că ”Meci de meci sau la orice acţiune, fanii au momente speciale dedicate Unicului Căpitan, aşa cum i-a rămas numele. În acelaşi semn de respect, clubul a retras pentru totdeauna tricoul cu numărul 11, cel purtat pe teren de regretatul fotbalist”.

ADVERTISEMENT

Florentin Petre, coleg de generaţie cu Hîldan, îşi amninteşte: ”Obişnuiţi să câştigăm mereu, orice înfrângere însemna pentru noi o adevarată dramă. Plângeam, ne ofticam, iar cel mai urât dintre noi făcea Cătălin, care suferea enorm la orice meci pierdut. Era atât de pasionat şi avea atâta furie în el, încât cred că ar fi fost în stare să îl sfâşie pe cel care s-ar fi luat de el în clipele acelea“.

Şi fratele fotbalistului, Cristi Hîldan, a explicat pe pagina oficială a ”cîinilor”: „Sunt 14 ani de când v-aţi unit sub numele fratelui meu. V-au unit valorile morale în care fratele meu a crezut: cinste, devotament şi luptă până la capăt. Sunteţi unici prin felul în care vă cinstiţi legendele şi vă ajutaţi la greu rivalele! Nu vă spun asta din complezenţă, ci din sufletul unuia care face parte din familia voastră şi care trăieşte bucuriile, necazurile şi frustrările de a fi dinamovist!”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei, Flavius Stoican este şi el cu gîndul la ”Unicul Căpitan”. „Se împlinesc 14 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, fanii vor fi aproape de noi şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a câştiga. Contează mai puţin dacă mai e un derby sau nu, ştiu că sunt rivalităţi foarte mari, sunt dorinţe mari de victorie din ambele părţi. CSU Craiova este reprezentanta oraşului şi principala bucurie a oamenilor în ceea ce priveşte sportul”.

Cornel Dinu, cel care l-a crescut pe Cătălin Hîldan, şi-l aminteşte cu multă durere despre drama acestuia: ”A fost un jucător pe care eu l-am crescut. L-am dus la Târgovişte când era junior la Divizia B, unde era un director al combinatului care a avut grijă de el ca de copilul lui. Iar când l-am adus înapoi la Dinamo, l-am pus direct titular. Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. Pur şi simplu, nu avea moment de respiro, era, realmente, ca un câine care umblă după pradă. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Dar este o altă discuţie pe care însă nu vreau să o fac. Cătălin era un om admirabil, excepţional. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană. Un om de sacrificiu cu care puteai să mergi într-un comando oriunde. Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal. Nu-şi dorea altceva. Era un super profesionist din toate punctele de vedere. Nu exista vreun moment la antrenamente sau în timpul jocului să nu fie util echipei. Un om care nu deranja şi era un exemplu pentru toţi cei din jurul lui”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mihalcea rememorează o întîmplare petrecută chiar cu o seară înainte de decesul lui Hîldan: ”La petrecerea organizată de Valentin Năstase, Hîldan a solicitat orchestrei să-i cânte de patru ori melodia Ilenei Sărăroiu «Dacă moartea nu vrea bani, vrea copii şi oameni mari»…. Este clar că el se afla pe un teritoriu străin nouă atunci”

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!