Life

Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul secret al juratului Chefi la Cuțite

Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu este ușor de făcut, iar juratul de la Chefi la Cuțite a dezvăluit trucul său secret.
26.05.2021 | 22:24
Reteta de snitele a lui Catalin Scarlatescu Trucul secret al juratului Chefi la Cutite
Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul secret al juratului Chefi la Cuțite. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune care este rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu și ce truc secret folosește juratul de la Chefi la Cuțite.

Șnițelele sunt foarte apreciate la nivel mondial și l-au ajutat pe Cătălin Scărlătescu să devină celebru. În 2003, juratul a făcut senzație cu acest preparat.

ADVERTISEMENT

Află care este rețeta de succes a îndrăgitului bucătar și ce trebuie să faci ca să obții cele mai bune șnițele.

Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul secret al juratului Chefi la Cuțite

În sezonul opt Chefi la Cuțite, Cătălin Scărlătescu a gătit această rețetă pentru a câștiga amuleta.

ADVERTISEMENT

Secretul pentru a găti rețeta de șnițele a lui Cătălin Sărlătescu constă în folosirea unei cantități generoase de fulgi de porumb cu miere.

Carnea de pui trebuie tăiată pe mărimea dorită, sub formă de șnițele sau crochete (gujoane). Într-un vas se pregătește un amestec de unt cât mai gras (sau unt de trufe), smântână de gătit și trufe, sub formă de fulgi sau pudră.

ADVERTISEMENT

Bucățile de sare se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice, după preferință.

Acestea se cufundă în amestecul pe bază de unt, apoi se tăvălesc prin crocantul obținut din fulgii de porumb cu miere. Fulgii de porumb trebuie zdrobiți cât mai fin.

Totul se prăjește într-o baie generoasă de ulei. Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu este gata. Crochetele sunt gata de mâncat. Poftă bună!

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu, despre rețeta de șnițele

Rețeta de șnițele a lui chef Scărlătescu l-a consacrat acum 18 ani și l-a făcut celebru. Dintr-o întâmplare, juratul de la Antena 1 a reușit să facă cele mai bune șnițele.

Un client a fost nemulțumit de crochetele lui la restaurant, iar Cătălin Scărlătescu a descoperit, întâmplător, cum a reușit să creeze amestecul de fulgi de porumb și miere.

„Clasicele mele crochete de pui, cu care m-am consacrat, sunt 18 ani de atunci. În 2003 înnebunise lumea cu crochetele de pui, rețeta asta era bestseller. Într-o dimineață vine un client și mă întreabă dacă pot să fac ceva la gujoanele alea de pui, că sunt bune, dar să le mai fac ceva.

Pe polița aia din bucătărie erau două pungi de fulgi de porumb cu miere, nu știu ce căutau alea pe acolo. Eu, nervos, iau o pungă din alea și dau cu ea așa. În momentul în care am dat cu punga aia de perete și de masă am auzit cum s-au zdrobit alea.

Am început să zdrobesc și am făcut eu un fel de pesmet. Am asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe, un pic de unt de trufe și am dat gujoanele prin chestia aia crocantă. Dacă o patentam milionar eram azi”, a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit Antena 1.

ADVERTISEMENT