Fotbal intern

Cătălin Straton, prelungire de contract cu FCSB. Ce se va întâmpla în zilele următoare. Exclusiv

26.02.2021 | 20:30
Catalin Straton prelungire de contract cu FCSB Ce se va intampla in zilele urmatoare Exclusiv
Catalin Straton in meciul de fotbal dintre FCSB si FC Arges, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, duminica 20 septembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cătălin Straton, 31 de ani, este în ultimele luni de contract cu FCSB. El a venit gratis la formația roș-albastră, după ce a fost trimis de Dinamo la echipa a doua, și a semnat până pe 30 iunie 2021. În aceste zile portarului i se pregătește o prelungire de angajament pentru încă două sezoane cu echipa lui Gigi Becali.

FANATIK a aflat că Straton are mari șanse să continue la FCSB și din vară. Urmează ca la începutul lunii martie, după ce echipa revine din deplasarea de la Botoșani, să fie puse la punct ultimele amănunte privind noul contract, care va avea ca dead-line 30 iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Cătălin Straton e aproape să-și prelungească pentru încă doi ani contractul cu FCSB. Vor fi discuții finale în zilele următoare

Cătălin Straton a semnat cu FCSB în seara de 18 septembrie 2020, când a venit în cantonamentul de la Berceni al roș-albaștrilor și a pus la punct detaliile mutării. Peste două zile, pe 20 septembrie, bifa primul meci integralist la noua echipă, 3-0 cu FC Argeș în Liga 1.

A urmat pe 24 septembrie „partida-Covid” din Europa League, FCSB – Liberec 0-2, apoi, peste alte trei zile, deplasarea de coșmar de la Iași, 5-2 pentru gazdele antrenate la acea oră de Daniel Pancu. În toate cele 3 meciuri amintite, Straton a fost integralist. Aceasta este cartea sa de vizită completă la FCSB, totul petrecându-se în doar o săptămână în care lotul lui Toni Petrea era lovit de Covid, cu portarul titular Andrei Vlad „la izolare”.

ADVERTISEMENT

De atunci, Straton a fost mereu rezerva lui Vlad. El știa din momentul în care s-a realizat în câteva ore mutarea sa la FCSB că vine ca numărul doi. S-a comportat însă exemplar, iar cei de la FCSB se pregătesc să-i prelungească pentru încă doi ani contractul care se termină în vară.

Din informațiile FANATIK, după revenirea echipei de la Botoșani, unde joacă în week-end în runda cu numărul 25, sunt șanse mari ca părțile să ajungă la un acord pentru continuarea colaborării până în 2023.

ADVERTISEMENT
  • 9.000 de euro este salariul lunar actual al lui Straton la FCSB

Straton se comportă impecabil cu grupul și este văzut ca un om de vestiar foarte important. El va fi portarul titular al FCSB II contra CSA Steaua!

Cătălin Straton este apreciat nu doar de colegii săi mai tineri pentru experiența pe care o are, dar în principal pentru modul cum se comportă cu toți cei din jur. Îi încurajează, le dă sfaturi utile, îi dojenește când e cazul. Și din acest motiv cei de la FCSB vor să-i prelungească angajamentul.

FANATIK a aflat și că el se simte bine în actualul grup, astfel că premisele continuării colaborării există de ambele părți. Mai mult, Straton va fi probabil cel care va merge să ajute și echipa a doua, FCSB II, care e în luptă pentru promovarea în liga secundă cu CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Astfel, și la meciul dintre cele două din Ghencea, acum, în luna martie, și la proxima dublă de baraj ce se anunță între CSA și FCSB II, Cătălin Straton poate fi marea surpriză a formației secunde a lui Gigi Becali, pregătite acum de Bogdan Vintilă, fostul antrenor de la prima echipă.

„Le mulţumesc suporterilor stelişti şi liderului de galerie Gheorghe Mustaţă pentru mesajul puternic de susţinere. Am venit cu gândul de a face o treabă bună, alte lucruri nu depind de mine, ci de staff și de domnul Gigi Becali. Cred că la FCSB este cel mai bun grup din România. Dacă Dinamo nu mă dădea afară, probabil nu ajungeam aici! Am câștigat bine la Dinamo, le mulțumesc suporterilor că ne-au plătit salarii, am dus bani buni acasă. Dar acum o să fiu lângă Andrei Vlad, să îl ajut cu tot ce pot” – Cătălin Straton, după debutul la FCSB în victoria cu FC Argeș

Cătălin Straton nu a fost în lot la meciurile cu Dinamo, pentru că Becali nu vrea să dea 10.000 de euro „câinilor” dacă-l folosește în derby-uri!

Cătălin Straton nu a mai apărat la FCSB din 27 septembrie 2020, 2-5 la Iași. De atunci, echipa lui Petrea a disputat 20 de partide, 19 în Liga 1 și unul în Cupa României. Straton a fost rezerva neutilizată a lui Vlad în 17 meciuri, în celelalte 3 neprinzând lotul.

Cele 3 meciuri în care Straton nu a fost pe bancă sunt tocmai derby-urile cu Dinamo, două în campionat, unul în optimile Cupei! La partida tur din campionat (3 octombrie 2020, 3-2 FCSB) rezerva lui Vlad a fost Udrea, la returul din „Groapă” (3 februarie 2021, 1-0 FCSB) a fost Târnovanu, iar peste o săptămână, la victoria din Cupă a lui Dinamo cu FCSB a apărat Vlad, tot cu Udrea rezervă.

Motivul pentru care Straton nu prinde nici măcar lotul la derby-urile cu fosta echipă este clauza pe care a solicitat-o Dinamo dacă acesta va fi folosit în meciul direct. Gigi Becali trebuie să achite 10.000 de euro de fiecare dată când Straton intră cu Dinamo! Astfel că Becali nu vrea să riște nimic, nici măcar o accidentare a titularului Vlad și o intrare forțată în acest caz a rezervei Straton!

  • 350.000 de euro este cota actuală a lui Cătălin Straton, născut pe 9 octombrie 1989, pe site-urile de specialitate
  • 3 meciuri în Liga 1 a jucat Straton și pentru Dinamo în actualul sezon, cu Hermannstadt, la Chindia și cu Botoșani, înainte de a fi îndepărtat de Cosmin Contra, care abia semnase cu „câinii”

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 1,72 este cota pentru „FCSB deschide scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT