News

Cătălin, un tânăr dat dispărut de familie de duminică, a fost găsit decedat în Dunăre. Băiatul trebuia să dea BAC-ul

Cătălin, un tânăr dat dispărut de familie încă de duminică, a fost găsit decedat în Dunăre. Băiatul urma să dea BAC-ul săptămâna viitoare.
21.06.2023 | 21:45
Catalin un tanar dat disparut de familie de duminica a fost gasit decedat in Dunare Baiatul trebuia sa dea BACul
Trupul lui Cătălin, un băiat de 18 ani din Mehedinți, a fost găsit fără suflare în Dunăre. Băiatul urma să susțină Bacalaureatul. Sursa foto: Radioteleviziunea Severin / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cătălin, un tânăr de 18 ani dat dispărut de familie în urmă cu trei zile, a fost găsit decedat în Dunăre. Băiatul trebuia să susțină examenul de Bacalaureat săptămâna viitoare.

Trupul lui Cătălin, un băiat de 18 ani din Mehedinți, a fost găsit fără suflare în Dunăre. Băiatul urma să susțină Bacalaureatul

Cazul tragic din județul Mehedinți are ca punct de plecare ziua de duminică, 18 iunie. Atunci, Cătălin Gabriel, un elev de 18 ani al Colegiului Național “Gheorghe Țițeica”, era dat dispărut de către tatăl său. Copilul trebuia să susțină examenul de bacalaureat peste doar câteva zile.

ADVERTISEMENT

Tânărul plecase de acasă fără să-și ia cu el actele și telefonul. Ultima oară, el ar fi fost depistat pe camerele de supraveghere amplasate în apropiere de Dunăre, lângă piciorul podului lui Traian.

În toate aceste zile, familia, rudele și cei apropiați au sperat și s-au rugat ca elevul să nu aibă parte de un final tragic. Din păcate, nu a fost aşa. Mai multe zile, pompierii și scafandrii l-au căutat în apele Dunării.

ADVERTISEMENT

Căutările s-au încheiat, tragic, miercuri, 21 iunie. În cursul acestei zile, trupul lui Cătălin Gabriel a fost descoperit în zona localităţii Şimian. Corpul său neînsuflețit a fost transportat la morgă. Aici, urmează a ajunge și cei dragi pentru a-l ridica și apoi înmormânta creștinește.

Mobilizare excepțională pentru căutarea lui Cătălin

Din momentul în care tânărul, originar din Drobeta-Turnu Severin, a fost dat dispărut, autoritățile s-au mobilizat exemplar. ”Cu puțin timp în urmă (n.r. duminică, 18 iunie), pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru căutarea unei persoane dispărute în fluviul Dunărea.

ADVERTISEMENT

La locul intervenției au fost mobilizate echipaje de căutare-salvare din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin, cu două bărci, nouă subofițeri și un echipaj SMURD. În sprijin, se deplasează și trei scafandri de la ISU Dolj. Misiune în dinamică”, anunțau cei de la ISU Mehedinți.

Anunțul dispariției copilului a apărut și pe site-ul Poliției din Mehedinți. ”În urma verificărilor efectuate au stabilit că tânărul a lăsat telefonul mobil și documentele de identitate la domiciliu. Semnalmentele tânărului 1.90 metri înălțime, constituție astenică.

ADVERTISEMENT

La momentul plecării acesta era îmbrăcat într-o bluză verde, pantaloni de trening verzi, adidași tip bascheți negri. Oricine poate oferii detalii cu privire la persoana dispărută este rugat să apeleze SNUAU 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie!”, preciza IPJ Mehedinți.

ADVERTISEMENT