Life

Exclusiv! Eliminat de la Survivor România 2022, Cătălin Zmărăndescu merge la Tribunal împotriva Statului Român

Cătălin Zmărăndescu a fost eliminat de la Survivor România 2022, iar acum își poate dedica energia proceselor pe care le are cu Statul Român, Faimosul fiind parte al unui dosar complicat împotriva Ministerului Sportului.
23.03.2022 | 15:22
Exclusiv Eliminat de la Survivor Romania 2022 Catalin Zmarandescu merge la Tribunal impotriva Statului Roman
Cătălin Zmărăndescu, de la Survivor, la proces cu Statul Român / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cătălin Zmărăndescu, Faimosul care a fost eliminat în cea mai recentă ediție de la Survivor România 2022, este implicat într-o serie de procese cu Ministerul Tineretului și Sportului, el judecându-se, alături de alți practicanți ai sporturilor de contact, pentru a-și putea vedea visul împlinit.

Cătălin Zmărăndescu, de la Survivor, la proces cu Statul Român

Cătălin Zmărăndescu, eliminat de la Survivor România 2022 după ce nu a reușit să obțină votul publicului pentru a rămâne în concurs, ar putea avea, la revenirea în România, o surpriză cât se poate de plăcută în ceea ce privește procesele pe care le are cu Statul Român.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Cătălin Zmărăndescu, alături de alte figuri cunoscute din lumea sporturilor de contact precum Ovidiu Jimborean (fost concurent la Exatlon România) și Cătălin Vlad, a decis să dea în judecată Statul Român pentru a le fi recunoscute anumite drepturi.

În 2019, Zmărăndescu și colegii săi au făcut demersurile legale pentru a înființa o Federație de Brasilian Jiu-Jitsu. După ce au primit recunoașterea și personalitatea juridică, cei de la Federație au mers, conform legii, la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a primi statutul la care visau: statut autonom.

ADVERTISEMENT

”Atunci au început problemele. Federația Română de Arte Marțiale s-a băgat, au făcut un artificiu pentru a înghiți și Brasilian Jiu-Jitsu. Au trecut, în statut, când au aflat că vrem să facem o federație, un punct prin care au băgat stilurile de jiu-jitsu la un loc, deși așa ceva nu există, sunt sporturi diferite”, ne-a explicat Cătălin Vlad, unul dintre cei care, alături de Cătălin Zmărăndescu, se judecă cu Statul Român.

Ce cere Cătălin Zmărăndescu de la Ministerul Tineretului și Sportului

Conform informațiilor obținute în exclusivitate de FANATIK, Cătălin Zmărăndescu și colegii săi au deschis două procese. Într-unul, Federaţia Română de Arte Marţiale are calitatea de pârât și i se cere, în limbaj legal, să facă ceea ce era obligată să fi pus în practică deja, conform unei hotărâri judecătorești. Conform portalului instanțelor, în luna mai, Faimosul și amicii săi, toți reprezentanți ai unor cluburi sportive, vor primi sentința în proces.

ADVERTISEMENT

”Vrem, prin aceste procese, să obținem statut de Federație sportivă. Ca să fie clar, avem un sport – Brasilian Jiu-Jitsu-, foarte popular, și care e, petre tot în lume, un sport de sine stătător, iar practicanții din România merită asta. Noi l-am făcut, noi am muncit pentru asta.

Nici măcar nu vrem bani de la stat, dar nu dorim nici să fim sub tutela Federației Română de Arte Marțiale”, ne-a mai spus, în exclusivitate amicul lui Cătălin Zmărăndescu, Cătălin Vlad.

ADVERTISEMENT

Un alt proces este cel deschis împotriva Ministerului Tineretului și Sportului condus de Eduard Novak. Judecata, care durează deja de doi ani, este în faza pronunțării unei sentințe, o decizie a magistraților fiind așteptată în cursul zilei de astăzi, 23 martie 2022, la o zi de la momentul eliminării lui Cătălin Zmărăndescu de la Survivor România 2022.

”Noi înțelegem că este vorba de bani aici. Bani pe care nu îi vrem, dar încercăm să avem totuși statut de artă marțială independentă. Dacă voiau să se alinieze la vreo federație internațională de Brasilian Jiu-Jitsu, o făceau încă de când și-au modificat statutul pentru că începuserăm noi procedurile.

Dar nu au făcut nimic. Iar noi vrem, ulterior, să ne afiliem federației internaționale, să putem participa la concursuri internaționale”, ne-a explicat, în exclusivitate, și Ovidiu Jimborean, un alt coleg de-al lui Cătălin Zmărăndescu.

Cătălin Zmărăndescu a fost eliminat de la Survivor România

Faimosul Cătălin Zmărăndescu, unul dintre cei mai reputați sportivi de la noi în domeniul artelor marțiale, devenit acum antrenor, a fost eliminat surprinzător de la Survivor România 2022.

Cătălin Zmărăndescu era, conform statisticilor, cel mai eficient jucător din echipa Faimoșilor. Astfel, el a obținut, de-a lungul celor 60 de jocuri disputate, 34 de victorii, având o rată a eficienței de 56,7%, cea mai mare din echipa Faimoșilor.

Cu toate acestea, aflat în fața votului publicului alături de Mari Fica și de TJ Miles, luptătorul Cătălin Zmărăndescu a fost eliminat în ediția din 22 martie 2022.

ADVERTISEMENT