Life

Câte clase are Cristi Borcea, de fapt. A dat lovitura în afaceri, iar studiile nu au contat deloc pentru el

Cristi Borcea este, probabil, un adevărat exemplu când vine vorba de afaceri, iar milioanele pe care le învârte provoacă invidie.
20.12.2023 | 10:13
Cate clase are Cristi Borcea de fapt A dat lovitura in afaceri iar studiile nu au contat deloc pentru el
Câte clase are milionarul Cristi Borcea / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Borcea este celebru în toată România. Fie că vorbim de afaceri, de viața personală tumultuoasă sau de perioada în care făcea dansul ”Shakira” la Dinamo, el a reușit să ”lase urme”. Dar câte clase are, de fapt, Cristi Borcea?

Câte clase are Cristi Borcea

Cristi Borcea este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Cu toate acestea, deși dovedește că are un fler deosebit când vine vorba de afaceri, el nu pare să se fi înțeles prea bine cu școala. Conform click.ro, el ar fi avut un traseu didactic departe de a fi extraordinar.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, Cristi Borcea a fost elev, în București, al Liceului Industrial 26, actualul Liceu Dante Aligheri. Gică Maftei, directorul instituției, l-ar fi calificat pe Cristi Borcea drept un elev mediocru când vine vorba de parcursul școlar.

”Un băiat liniștit, care venea la cursuri alături de alți șase colegi, toți îngrămădiți într-o Dacie verde. Puneau bani de benzină prin rotație. Era un elev mediocru. Cred că-i plăcea cartea cum îi place ochiului sarea”, spune directorul școlii despre Cristi Borcea.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta ar fi fost și motivul pentru care Cristi Borcea nu s-a grăbit să dea Bacalaureatul. El a susținut examenele pentru Bacalaureat la 26 de ani, mult timp după ce a terminat liceul. Deja, de fapt, era implicat în fenomenul fotbalistic. El era director de marketing al clubului Dinamo.

Cu toate acestea, faptul că nu avea bacalaureatul luat nu l-a împiedicat să facă afaceri. Ba chiar, așa cum în repetate rânduri spunea chiar el, a avut un succes deosebit în domeniu.

ADVERTISEMENT

”Eram puști, el 14 ani, eu 20 de ani. Îmi dădusem Dinamo o garsonieră, în 1984, iar Cristi era de atunci fâșneț și rezolva orice.  L-a dus mintea să facă bani de mic. Aveam și televizor color, și video, care nu prea existau pe vremea aia. Cristi îmi lua televizorul și videoul și difuza filme prin blocuri. Câștiga 700 de lei, chiar și 1.000 de lei pe seară. Pe ce punea mâna, făcea bani”, a povestit Emil Ursu, conform Libertatea.

Borcea, avere colosală

Cristi Borcea este tată a nouă copii, din trei mariaje. Acum, el este căsătorit cu Valentina Pelinel care i-a dăruit un băiat și două fetițe gemene. Timpul, susține Cristi Borcea și-l împarte între afaceri și familie și, recunoaște el, nu este tentat să se întoarcă în fotbal.

ADVERTISEMENT

”Cristi Borcea este om de 50-60 de milioane pe an. Fabrica lui de Butan îi dă 30-40 de milioane pe an. Nu a preluat Dinamo pentru că fotbalul e puşcărie. Eu nu luam Petrolul cu două milioane datorii? Este cea mai ieftină echipă de primă ligă din lume.

Dar mergi la puşcărie. Băi, fratele meu, nu mai vreau să trăiesc cu riscul ăsta. După Revoluţie, am stat 24 de ani în procese. Nu mai, gata. Încep să cazi. Vârsta nu iartă pe nimeni. Dar ei sunt speriaţi.

Păi, Borcea a făcut pe muchie, cinci ani de puşcărie nevinovat. El şi Neţoiu, nici Gică Popescu, Copos, Victor Becali nu aveau nici 1% vină. De asta n-a luat Dinamo, de frica puşcăriei. Am suferit destul. O să le dau nişte bani din când în când”, a spus Dragomir la Max Profețiile lui Mitică.

ADVERTISEMENT