News

Câte dintre cele 1.000 de cazuri zilnice de Covid-19 sunt forme severe. Anunțul îngrijorător al medicilor

23.07.2020 | 09:42
Cate dintre cele 1000 de cazuri zilnice de Covid19 sunt forme severe Anuntul ingrijorator al medicilor
ADVERTISEMENT

România a atins pragul celor 1.000 de cazuri zilnice de Covid-19, însă câte dintre acestea sunt forme severe ale bolii?

Iată o întrebare la care a oferit răspunsul, unul cât se poate de îngrijorător, un medic de la Spitalul ”Marius Nasta”, aflat în prima linie a luptei cu pandemia.

ADVERTISEMENT

În opinia acestuia, România s-ar putea afla în situația de coșmar în care, din cauza exploziei numărului de cazuri grave, unii pacienți să nu mai prindă loc la terapie intensivă.

Medicii anunță câte dintre cele 1.000 de cazuri zilnice de Covid-19 sunt forme severe ale bolii

După explozia numărului zilnic de cazuri, care a adus și peste 1.000 de infectări pe zi, medicii din țară trag un vehement semnal de alarmă în privința evoluției pandemiei.

ADVERTISEMENT

Dragoş Zaharia, doctor la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală, avertizează că urmează câteva săptămâni în care e posibil ca unii cetățeni să nu mai prindă un loc la Terapie Intensivă.

Și asta deoarece, spune medicul din București, din cele aproximativ 900-1000 de cazuri zilnice, în jur de 50 se duc direct în secțiile de anestezie și terapie intensivă (ATI) ale spitalelor.

ADVERTISEMENT

”Sincer, nu-mi dau seama unde ajung cele 1.000 de cazuri noi. Dintre aceştia, cel puţin 50 sunt forme foarte severe. Este mult pentru sistemul nostru de sănătate.

Pot doar estima că vor fi două-trei săptămâni în care este posibil ca oamenii să nu mai poată ajunge pe un loc la Terapie Intensivă, neavând practic posibilitatea de a se duce până la capăt lupta pentru viaţa lor”, a spus Dr. Zaharia pentru Hotnews.

ADVERTISEMENT

Medicul Zaharia, reacție dură față de cei care nu cred în existența bolii

În același timp, Dr. Dragoş Zaharia atrage atenţia că, din cauza unor persoane care nu înţeleg că respectarea măsurilor de protecţie e fundamentală, spitalele sunt asaltate de cazuri noi de îmbolnăviri.

El consideră că ”imbecilii societății” joacă un rol extrem de nociv în această intensificare a crizei sanitare. ”În această aventură pe care o voi parcurge, mă va consola gândul că măcar cei pe care îi îngrijim la spital ne vor fi recunoscători.

Ei sunt mai mulţi decât imbecilii societăţii, decât cei antisociali. Poate că vocea lor va răsuna mai tare decât cea a imbecilităţii”, mai spune pneumologul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT