Câte ouă fierte e bine să mănânci de Paște. Explicațiile unui celebru medic te vor uimi. Doctorul a dezvăluit care sunt produsele alimentare pe care credincioșii trebuie să le evite cu orice preț zilele acestea.
Care este numărul de ouă roșii indicat oamenilor la masa de Paște. Un renumit medic a făcut o serie de lămuriri în acest sens. Declarațiile sale te vor lua prin surprindere pentru că este de părere că acestea sunt foarte sănătoase.
Românii pot consuma în perioada sărbătorilor pascale destul de multe ouă, fără niciun fel de problemă chiar dacă aceste produse se regăsesc în multe preparate culinare. Mai exact, se pot mânca până la 3 ouă pe zi.
„Ouăle roşii sunt foarte bune. În general, într-o perioadă de sărbătoare, numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă ar trebui să fie de 10. Asta nu mi se pare mult. Eu spun cam 6-8 pe săptămână.
Fiind Paştele, chiar şi 12 ouă nu mi se pare mult într-o săptămână. Mai mult de 3 pe zi oricum nu mănânci. Cârcotaşii ar spune altceva. Că deja ouăle alea le-ai mâncat în pască, în cozonac. Şi că de fapt nu sunt 10, sunt 20. Şi au şi dreptate.
Legat de ouăle în salata de boeuf, aici e altă discuţie. Salata asta poate fi o variantă soft, aproape de regim, şi poate să fie o nenorocire înecată într-o maioneză comercială care nu mai are nimic sănătos.
E chestie de interpretare. Şi toate reţetele astea reinterpretate au variante light şi variante mai grele”, a declarat medicul sportiv Alin Popescu în emisiunea DC Medical, de la dcnews.ro.
Alin Popescu este de părere că unele preparate culinare trebuie evitate cu orice preț la masa de Paște. Printre acestea se numără prăjelile de orice fel. Concret, oamenii trebuie să stea departe de uleiul încins în tigaie.
Soluțiile recomandate de specialist sunt variate, de la grătar până la cuptor și abur. Șniţelele, cartofii prăjiţi și caşcavalul pane nu trebuie să fie incluse în felurile de mâncare savurate de credincioși la Învierea Domnului.