News

Câte persoane au voie să participe la evenimentele de familie. Precizările ministrului Vela

22.05.2020 | 12:01
Cate persoane au  voie sa participe la evenimentele de familie Precizarile ministrului Vela
Marcel Vela a emis un ordin privind simplificarea înmatriculărilor auto. Ce presupune acest act. Sursa Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat, într-un clip video pe Facebook, care sunt condițiile în care se pot organiza evenimente de familie sau petreceri la domiciliu pe durata stării de alertă. Potrivit ministrului, numărul maxim de participanți variază în funcție de clasificarea în două tipuri a evenimentelor.

Evenimentele importante, cu un număr mai mare de persoane

În prima categorie intră evenimente importante, care presupun și ceremonii religioase, precum nunțile, botezurile, înmormântările. ”Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a precizat ministrul Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

Dragi prieteni,Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Avem nevoie de energie pentru a merge mai departe, sănătate, iubire, armonie în suflete și în case, dar nu în ultimul rând, avem nevoie să ne regăsim cu toții, sănătoși! Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare, pentru feedback-ul sincer, dar mai ales pentru că vă doriți într-un număr atât de mare să intrați în contact cu mine. Dragi sărbătoriți ai acestei zile și nu numai, vă doresc mult bine! Mulțumesc, încă o dată, Părintele Constantin Necula pentru vorbele pline de har pe care le-am auzit astăzi. Împreună vom reuși!Pe curând!

Posted by Marcel Vela on Thursday, 21 May 2020

În schimb, celelalte întruniri, petreceri de zi de naștere sau fără o ocazie anume, desfășurate în locuințe private, nu pot avea mai  mult de opt participanți.

Limita de opt persoane se referă la spații închise, adică într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este de Sfinții Constantin și Elena (…) Pentru a reduce riscul, s-a luat decizia ca în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de opt persoane”, a spus ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT

El a motivat  restricția prin faptul că adunarea mai multor persoane într-un spațiu relativ redus este riscantă în condițiile actuale.

Într-un apartament situația este foarte riscantă din punct de vedere epidemiologic cu mai mult de opt persoane la o masă, așa cum susține specialiștii în zona epidemiologică. Dacă cineva este asimptomatic, atunci toți invitații intră în 14 zile de izolare”, a precizat Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că și aceaste restricții vor fi relaxate pe 1 iunie sau pe 15 iunie, în funcția de situația epidemiologică de la momentul respectiv.