News

Câte persoane pot participa la nunți, botezuri sau petreceri de la 1 iulie. Restricțiile au fost relaxate. Document

Noul set de relaxări ale restricțiilor impuse de pandemie care a fost anunțat astăzi vine cu vești bune pentru organizarea de evenimente.
24.06.2021 | 14:52
Cate persoane pot participa la nunti botezuri sau petreceri de la 1 iulie Restrictiile au fost relaxate Document
Câte persoane pot participa la nunți, botezuri sau petreceri de la 1 iulie. Restricțiile au fost relaxate. Document Foto: hepta
ADVERTISEMENT

În ședința de guvern de joi a fost adoptată lista măsurilor de relaxare a restricțiilor introduse ca urmare a pandemiei de COVID-19. La finalul reuniunii executivului premierul Florin Cîțu a anunțat ce se schimbă începând cu data de 1 iulie.

Câte persoane pot participa la nunți, botezuri sau petreceri de la 1 iulie. Restricțiile au fost relaxate. Document

”Am decis, azi, noi relaxări de la 1 iulie. O să amintesc câteva dintre ele. În spațiile închise sau deschise permise activități sportive la capacitate de 50%. De asemenea, un număr mai mare de participanți la concerte și festivaluri – 2.500 de spectatori vaccinați.

ADVERTISEMENT

La festivalurile cu un număr mai mare de 2.500 de oameni cu asigurarea unei suprafețe de 1 mp, cu mască de protecție, oamenii trebuie să fie vaccinați.

Vor fi permise mai multe persoane la evenimente private, precum nunți sau botezuri. Activitatea va fi extinsă în restaurante, până la ora 02.00, așadar, de la intervalul 05.00-00.00, la 05.00-02.00. Se elimină limitările la cazare în structurile turistice”, a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Potrivit ”Hotărârii nr. 41 din 24.06.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19”, din prima zi a lunii iulie organizarea evenimentelor private ( nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) vor putea fi organizate cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise atunci când incidența este de 3 la mie.

Dacă evenimentele sunt organizate în spații de tipul saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente și se asigură o suprafață de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, numărul maxim de participanți poate fi de 300.

ADVERTISEMENT

Participanții la aceste evenimente trebuie să fi completat schema de vaccinare cu cel puțin 10 zile în urmă, să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, prevede Art. 3 din Hotărârea de guvern adoptată joi.

Textul integral al Articolului 3:

”Art.3 -(1) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

ADVERTISEMENT

La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

(2) În condițiile alin.1 se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.”

ADVERTISEMENT