Life

Câte piese au intrat în preselecția de la Eurovision România. Cine face parte din juriul Selecţiei Naţionale

A început Preselecția pentru piesele Eurovision România. Se pare că juriul Selecţiei Naţionale are de făcut o alegere cât se poate de dificilă.
15.12.2022 | 15:03
Cate piese au intrat in preselectia de la Eurovision Romania Cine face parte din juriul Selectiei Nationale
Când are loc marea finală Eurovision România și câte piese au intrat în semifinală. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Concursul Eurovision este unul dintre cele mai apreciate de pe continent și nu numai. Artiști din nenumărate țări urcă pe scenă și dau tot ce au mai bun pentru a obține premiul cel mare.

Când are loc finala Eurovision România

În România, preselecția pieselor participante la Eurovision a început deja. Aceasta se desfășoară în perioada 14-16 decembrie 2022, iar un juriu de specialitate va da verdictul.

ADVERTISEMENT

84 de piese se luptă pentru un loc în semifinalele Eurovision, iar un compozitor poate să vină în fața juriului cu mai multe piese, conform regulamentului.

Menționăm faptul că înscrierile pentru Eurovision România au început pe 14 noiembrie și s-au încheiat duminică, 11 decembrie, drept urmare, alți doritori nu se mai pot înscrie.

ADVERTISEMENT

Finala Eurovision România va avea loc pe data de 11 februarie 2023. Atunci vom afla și cine va reprezenta țara noastră la Eurovision 2023.

Deși anul acesta, concursul ar fi trebui să fie ținut în Ucraina, țara care a câștigat anul trecut Eurovision 2022, din cauza războiului declanșat de Rusia, Marea Britanie s-a oferit să fie gazdă.

ADVERTISEMENT

Astfel, anul viitor vom putea urmări Eurovision 2023 la Liverpool.

Când vom afla numele artiștilor care merg în marea finală și cine sunt jurații Selecției Naționale

Cine sunt jurații Selecţiei Naţionale din România însă? 6 nume cunoscute publicului vor alege cine va reprezenta România la Eurovision 2023.

Din juriu fac parte Sebastian Ferenţ, care este director Muzical al Festivalurilor Untold şi Neversea, dar și Laura Coroianu, care este fondator Emagic.

ADVERTISEMENT

Menționăm că acesta este unul dintre primii şi cei mai mari organizatori de concerte şi evenimente muzicale din România.

În juriul de la Selecția Națională pentru Eurovision o mai avem și pe Alin Vaida, fondatorul și directorul muzical al Festivalului Jazz in the Park.

De asemenea, la masa juraților vor sta și Bogdan Stratulă, director de programe radio şi de televiziune, dar și John Varbiu, managerul celebrului Festivalul Summer Well.

Mihai Predescu, care este șeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023  va fi și el prezent, alături de regizorul proiectului, care urmează să fie ales.

În total, 12 piese ale artiștilor români vor merge în marea finală. Numele lor, dar și piesele le vom afla pe 17 decembrie, iar după eventualele contestații, pe 19 decembrie, lista va fi completă.

Dacă în semifinale contează răspunsul juraților, iată că mai departe, doar publicul alege. Conform regulamentului, artistul sau artista care va reprezenta România la Eurovision 2023 este ales sau aleasă exclusiv prin votul publicului.

Amintim că anul acesta, la Eurovision 2023 au fost făcute și câteva modificări. Mai exact, vor putea vota și țările care nu participă la concurs.

ADVERTISEMENT
Tags: