Life

Schimbări la Eurovision 2023. Ce vor putea face de acum, țările care nu participă la concurs

Schimbări în premieră la Eurovision 2023. De acum, țările care nu vor să participe la concurs, vor putea și ele să se implice într-o oarecare măsură.
22.11.2022 | 20:41
Schimbari la Eurovision 2023 Ce vor putea face de acum tarile care nu participa la concurs
Organizatorii Eurovision 2023 oferă noi posibilități țărilor care nu participă la concurs. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Eurovision 2023 va avea loc în Marea Britanie în acest an, în condițiile în care Ucraina nu a avut posibilitatea de a organiza marele eveniment, având în vedere actualele condiții.

Noi schimbări la Eurovision 2023 anunțate de organizatori

Se pare însă că organizatorii au de gând să facă o serie de schimbări pentru prima oară în istoria concursului Eurovision.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) anunță că țările care nu participă la Eurovision 2023 se vor putea implica activ, votându-și artiștii preferați.

În ceea ce privește motivele care au dus la această decizie, EBU spune că votul oferit de “restul lumii” va permite publicului să îşi consolideze puterea de a influenţa rezultatul final al concursului muzical.

ADVERTISEMENT

Cum vor putea vota telespectatorii? Printr-o platformă online securizată, iar conform reprezentaților BTU, lista completă a țărilor eligibile urmează să fie publicată înainte de organizarea concursului.

Menționăm că până acum știm că Eurovision 2023 ar urma să aibă loc în luna mai, însă nimic oficial nu a fost încă anunțat.

ADVERTISEMENT

“Voturile din ţările care nu participă la concurs vor fi combinate pentru a crea un set de punctaje cu aceeaşi pondere ca o ţară care participă atât în semifinală, cât şi în marea finală”, au anunţat reprezentanţii EBU.

Eurovision 2023 va fi organizat la Liverpool, Marea Britanie

Tradiția Eurovision spune că anual, țara care va câștiga va organiza evenimentul în următorul an. În condițiile în care Ucraina a câștigat Eurovision 2022, țara condusă de Volodimir Zelenski ar fi trebui să fie gazdă.

ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina însă a cam dat planurile peste cap, iar Marea Britanie s-a oferit să dea o mână de ajutor.

Drept urmare, Eurovision 2023 urmează să fie organizat în Liverpool.

Amintim că anul acesta au existat câteva probleme la Eurovision 2022, acesta fiind probabil și motivul pentru care organizatorii vor o platformă online securizată pentru vot.

La acel moment, reprezentanții spunea cu au existat anumite ”tipare neconforme de votare”, observate la șase țări care au participat la concurs, printre care se număra și România.

Astfel, în 2023, cel mai probabil condițiile de vot vor fi cu mult mai dure decât cele de până acum.

ADVERTISEMENT
Tags: