Sporturi

Câte puncte are Simona Halep în clasamentul WTA după Rogers Cup! Avans uriaş faţă de Wozniacki

13.08.2018 | 10:47
Cate puncte are Simona Halep in clasamentul WTA dupa Rogers Cup Avans urias fata de Wozniacki
ADVERTISEMENT

Câte puncte va avea Simona Halep în clasamentul WTA după Rogers Cup. Titlul de la Montreal, după finala cu Stephens, o va ajuta pe româncă să îşi mărească avansul în fruntea ierarhiei feminine. 900 de puncte se acordă învingătoarei de la turneul canadian şi, cum Simona avea de apărat doar 350 de anul trecut, când a jucat semifinale, învinsă de Svitolina, plusul acumulat este consistent.

Cu aceste 550 de puncte pe care Simona Halep le adună după victoria cu Sloane Stephens, românca ajunge la un total impresionant, de 8061 de puncte. Se va întâmpla asta chiar la actualizarea care va avea loc în cursul zilei de luni. Și va fi cea de-a 41-a săptămână pentru Simona pe prima poziție a clasamentului, performanță prin care ocupă locul 11 all time.

ADVERTISEMENT

Câte puncte va avea Simona Halep în clasamentul WTA după Rogers Cup. Avans uriaș față de Wozniacki

Dacă Simona câștigă 350 de puncte după Rogers Cup 2018, lucrurile stau rău pentru Caroline Wozniacki, eliminată încă din turul 3, în condițiile în care avea de apărat finala disputată anul trecut. Daneza pierde 525 de puncte, iar la noua actualizare a clasamentului WTA va rămâne cu doar 6135. Este cel mai mare avans pe care l-a avut vreodată Simona, de nu mai puțin de 1926 de puncte.

Pentru Caroline Wozniacki, presiunea vine din spate. Sloane Stephens este și ea pe plus după finala Rogers Cup și va ajunge la 5727 de puncte, adică doar 408 mai puține decât jucătoarea daneză. Kerber este pe poziția a patra, cu 5255 de puncte, iar Caroline Garcia își păstrează punctele de săptămâna trecută, 4680. Suficient pentru a urca o poziție, peste Svitolina, care nu își apără titlul la Rogers Cup. De altfel, jucătoarea din Ucraina care pe locul 7, depășită și de Petra Kvitova. Iar Garbine Muguruza pierde și ea două poziții și cade până pe 8. Pliskova și Goerges se mențin pe 9, respectiv 10.

ADVERTISEMENT
Simona Halep, prima declaraţie după titlul de la Rogers Cup
Simona Halep a câştigat al doilea titlu din carieră la Rogers Cup

Accidentată la Montreal, Mihaela Buzărnescu își păstrează poziția a 20-a în clasament, dar ar putea fi depășită după Cincinnati, turneu la care nu va putea participa. Sorana Cîrstea urcă două poziții, pe locul 52, în vreme ce Irina Begu rămâne pe 55. Celelalte două românce din top 100 urcă în clasament. Monica Niculescu este pe 62, după ce a câștigat șapte poziții, iar Ana Bogdan urcă patru poziții, pe 78. Bogdan poate urca în continuare, fiind calificată pe tabloul principal la Cincinnati, după victorii cu Monica Niculescu și Donna Vekic.

Cum stă Simona Halep în clasamentul WTA Race. E calificată la Turneul Campioanelor

Câte puncte va avea Simona Halep în clasamentul WTA după Rogers Cup. În clasmaentul WTA Race, Simona Halep ajunge la 6316 puncte după titlul de la Rogers Cup 2018 și este prima jucătoare care își asigură prezența la Turneul Campioanelor. Pe locul 2 este Angelique Kerber, cu 4918 puncte. Cu 1398 de puncte, Simona este sigură că va rămâne pe primul loc și în această ierarhie după turneul care urmează, cel de la Cincinnati.

ADVERTISEMENT

Caroline Wozniacki este pe 3, cu 3912 puncte, urmată de Petra Kvitova, Elina Svitolina, Sloane Stephens și Daria Kasatkina. În fine, locul 8, ultimul care asigură calificarea, este ocupat de Elise Mertens, care trece peste Karolina Pliskova. Mihaela Buzărnescu este pe 15 în această ierarhie, dar accidentarea de la Montreal îi lasă puține opțiuni pentru a mai spera la Turneul Campioanelor.