Life

Cât timp se poate ține toba în frigider. Cum să o păstrezi ca să nu se strice

Ce perioadă rezistă toba la frigider. Care este cea mai bună modalitate pentru a fi consumată o perioadă cât mai lungă.
31.12.2023 | 17:59
Cat timp se poate tine toba in frigider Cum sa o pastrezi ca sa nu se strice
Ce perioadă rezistă toba la frigider. Care este cea mai bună modalitate pentru a fi consumată o perioadă cât mai lungă. Sursa foto: profi.ro
ADVERTISEMENT

Cât timp se poate ține toba în frigider. Cum să o păstrezi ca să nu se strice. Preparatul tradițional nu lipsește de pe mesele românilor, în perioada sărbătorilor de iarnă. Alimentul este o delicatesă foarte gustoasă.

Ce perioadă rezistă toba la frigider. Care este cea mai bună modalitate pentru a fi consumată o perioadă cât mai lungă

Ce perioadă rezistă toba la frigider. Care este cea mai bună modalitate pentru a fi consumată o perioadă cât mai lungă. Ei bine, descoperă răspunsul în rândurile de mai jos. De acum înainte nu o vei mai arunca la gunoi.

ADVERTISEMENT

Pregătită din organe bine fierte, grăsime și mirodenii (usturoi, sare și boia) aceasta are un anumit termen de valabilitate. Umplutura care conține foarte multă carne se poate consuma timp de câteva zile dacă se ține la rece.

Mai exact, foarte multe gospodine au declarat că toba poate fi mâncată cu mare încredere la 7 zile de la preparare. După acest interval devine nocivă pentru organismul uman pentru că se alterează și prinde un miros neplăcut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poate avea mucegai chiar dacă este păstrată la frigider. Pe de altă parte, contează foarte mult felul în care este depozitată la rece. Se învelește într-un șervet gros de hârtie care nu trebuie să umezească.

În felul acesta toba rămâne uscată și nu mucegăiește. În cazul în care temperaturile sunt foarte scăzute alimentul poate fi păstrat maxim 5 zile pe balcon sau într-o încăpere în care nu există nicio sursă de încălzire.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, gospodinele trebuie să știe că se poate ține chiar și la congelator. De această dată preparatul culinar se feliază și se pune în pungi care trebuie neapărat să fie vidate. Așa se poate congela câteva luni de zile.

Mihaela Bilic, despre consumul corect de tobă

Mihaela Bilic a dezvăluit la un moment dat cum se consumă corect toba, lebărul și caltaboșul. Cele trei nu lipsesc de pe mesele de sărbători, având în comun faptul că sunt făcute din organe și alte părți ale porcului.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără urechile, capul, gușa, ficatul și slănina. În plus, au în compoziția lor bucăți tocate mărunte sau mai mari care ulterior, sunt puse într-o membrană naturală. Apoi, produsele sunt fierte.

„Condimentele se pun după gust, însă e important să fie picante, piperate, usturoiate. Din punct de vedere nutritiv, avem de-a face cu produse ce nu conțin glucide, ci doar proteine (aprox 18%) și grăsimi (aprox 14%), cu 200 cal/100g.

Toate aceste preparate din carne de porc sunt aperitive – produse ce se consumă la începutul mesei, în cantitate mică (30-50 g), pentru plăcerea gustului și deschiderea apetitului”, a spus Mihaela Bilic, conform dcnews.ro.

ADVERTISEMENT