Life

Catedrala cu cea mai ciudată formă din lume. Cei care trec pe lângă ea nici nu își dau seama ce este

Cum arată una dintre catedralele atipice ale lumii. Turiștii care au ocazia să o admire nu au nici cea mai mică idee ce adăpostesc zidurile ei.
09.04.2024 | 16:39
Catedrala cu cea mai ciudata forma din lume Cei care trec pe langa ea nici nu isi dau seama ce este
Cum arată una dintre cele mai faimoase catedrale atipice din lume. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cu toții ne-am obișnuit să distingem catedralele după anumite elemente caracteristice. În funcție de religie, fiecare astfel de lăcaș sfânt se face remarcat. Însă, există pe glob o catedrală care îi induce pe mulți în eroare. Locul sfânt are o arhitectură foarte ciudată, unică în lume.

Catedrala Mitropolitană din Rio de Janeiro ”fură” privirile tuturor

Se spune că cea mai mare investiție pe care o poate face un om este în propria persoană. Călătoritul este una dintre acțiunile care te dezvoltă și care te ajută să descoperi lucruri noi, uimitoare, la care nici măcar nu te gândeai că ar putea exista.

ADVERTISEMENT

Fiecare țară are atracțiile ei, însă, de departe, Brazilia a atras atenția multora. Anual, milioane de turiști din întreaga lume vizitează Brazilia și se minunează de frumusețile ei. La tot pasul, țara însorită are ceva de arătat.

Unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Brazilia este Rio de Janeiro. Orașul are multe atracții și monumente, iar dintre toate, unul singur îi lasă pe toți cu gura căscată. Este vorba despre o catedrală pe lângă care multă lume trece, fără să știe ce ascunde.

ADVERTISEMENT

Catedrala Mitropolitană se află chiar în inima orașului. Este imposibil de ratat, căci este una dintre cele mai impunătoare construcții din zonă. Cu o înălțime de 96 de metri, conul cu accente futuriste a furat privirile a milioane de turiști.

Cei care văd pentru prima dată Catedrala Mitropolitană nu se duc deloc cu gândul că acolo ar putea fi un lăcaș de cult. Din contră, arhitectura pare similară piramidelor și, de aceea, mulți turiști cred că este un muzeu.

ADVERTISEMENT

Lăcașul sfânt are chiar și un muzeul aparte situat la subsol

În realitate, conul înalt de aproape 100 de metri adăpostește Catedrala Mitropolitană. Construcția ei a durat 12 ani și a fost finalizată în 1976. De atunci, este una dintre cele mai mari atracții ale zonei și unul dintre obiectivele care nu trebuie ratate.

Accesul în impozanta catedrală se face pe ușa imensă, înaltă de 18 metri. Înăuntru, Catedrala Mitropolitană are o capacitate impresionantă. Potrivit atlas-geografic.net, în această catedrală au loc 20.000 de persoane în picioare și alte 5.000 de persoane pe scaune.

ADVERTISEMENT

Aspectele interesante ale Catedralei Mitropolitane nu se opresc aici. La subsolul ei se află Muzeul de Artă Sacră. Toți turiștii care ajung aici vor să viziteze acest spațiu special, mai ales că muzeul păstrează unele dintre cele mai importante obiecte religioase și nu numai. În subsolul Catedralei Mitropolitane se află inclusiv obiectele cu care au fost botezați prinții portughezi.

Catedrala Mitropolitană nu este singurul punct din Rio de Janeiro care merită vizitat. Tot de pe lista obiectivelor turistice mai fac parte și Parcul Național Tijuca, Stadionul Maracana, dar și multe alte cartiere renumite.

ADVERTISEMENT