Life

Cățelușa regretatei Cristina Țopescu trage să moară: ”Face o peritonită fatală”

Cățelușa regretatei Cristina Țopescu, Vrăbioara, este în pericol de moarte și are nevoie de tratament de urgență pentru ca viața să îi fie salvată. FANATIK are detalii despre starea patrupedului.
29.08.2022 | 14:08
Catelusa regretatei Cristina Topescu trage sa moara Face o peritonita fatala
Vrăbioara, cățelușa regretatei Cristina Țopescu, e în pericol de moarte / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrăbioara este unul dintre puținii căței care, adoptați de regretata jurnalistă Cristina Țopescu, au supraviețuit celor trei ani scurși de la momentul în care ea a încetat din viață. Acum însă, cățelușa este în pericol de moarte. Din acest motiv s-a făcut public un strigăt de ajutor pentru ca animăluțul să poate fi operat și, poate, salvat.

Cățelușa regretatei Cristina Țopescu, în pericol de moarte

Vrăbioara, o cățelușă adorabilă care seamănă cu un golden retriver, a fost descoperită, acum aproape trei ani, lângă trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu. Ea, și alți patru căței, au fost cei care au supraviețuit decesului jurnalistei. Alți doi, mai mici, nu au reușit să o facă.

ADVERTISEMENT

Acum însă, Vrăbioara este în pericol de moarte. Situația ei este critică, cățelușa având o serie de probleme de sănătate care au nevoie de o intervenție chirurgicală completă. Iar asta, de urgență, patrupedul suferind cumplit.

Ajunsă la Homeless Animal Hospital din Ilfov, acolo a fost preluată de medicii veterinari pentru analize. Iar diagnosticul este unul cât se poate de dificil. Problemele cățelușei cu blană aurie sunt serioase, generate de afecțiuni mai vechi ale patrupedului.

ADVERTISEMENT

Ce are cățelușa Vrăbioara, cea adoptată de Cristina Țopescu

Cristina Țopescu era o mare iubitoare de animale, de-a lungul anilor făcând nenumărate campanii pentru salvarea cățeilor fără stăpân și pentru ca adopțiile să fie simplificate în cazul câinilor și pisicilor. Printre cățeii adoptați de regretata jurnalistă era și Vrăbioara.

”Vrăbioara este cățelușa regretatei Cristina Țopescu. A venit la noi cu abdomen acut (durere puternică) și cu intestinul sugrumat într-o hernie veche. Fără noi, intestinul necrozat deja se rupe și face o peritonită fatala.

ADVERTISEMENT

Noi suntem aici. Avem nevoie de voi să putem să-i salvăm viața. Oricine poate ajuta cu orice sumă, iar o distribuire ar fi de mare ajutor”, este anunțul făcut în urmă cu câteva zile de spitalul la care a ajuns cățelușa.

Până la ora redactării acestui articol, cei de la spitalul veterinar care se ocupă de Vrăbioara nu au răspuns solicitării FANATIK pentru a afla care mai este starea cățelului care, cu ani în urmă, a fost adoptat de regretata Cristina Țopescu.

ADVERTISEMENT

Cristina Țopescu a fost găsită decedată în casa ei după trei săptămâni

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie 2020 după ce nu a mai fost văzută de câteva săptămâni. Conform informațiilor apărute la acea vreme, Cristina Ţopescu ar fi murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii. Jurnalista de 59 de ani a fost găsită în pat, în pijamale, fără nicio urmă de violență.

La acea vreme, fosta prezentatoare TV deținea șapte căței adoptați. Jurnalista și-a dedicat timpul și veniturile pentru a salva patrupedele aflate la ananghie. Doi dintre cei mai mici nu au supraviețuit de-a lungul celor trei săptămâni trecute între momentul decesului, ceilalți cinci reușind însă să iasă din casă, să găsească un sac cu mâncare pentru căței și apă.

La acea vreme, unul dintre căței a fost luat de o vecină de-ale Cristinei Țopescu, în timp ce ceilalți patru au fost preluați de Kuki Bărbuceanu, reprezentantul unei asociații de profil, ARCA (Animal Rescue and Care Association).

Conform informațiilor noastre, cei patru căței, trei fetițe și un mascul, au fost găzduite o bună bucată de vreme de asociația canină pentru ca unii dintre ei, la un moment dat, să fie dați spre adopție.

ADVERTISEMENT