News

Câți ani va sta la închisoare șoferul de 19 ani care a condus beat și a lovit șase copii pe trecerea de pietoni. O victimă de 11 ani a decedat

Tânărul șofer care a produs un adevărat carnagiu la Petroșani, în decembrie 2022, a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Hunedoara.
24.02.2024 | 10:22
Cati ani va sta la inchisoare soferul de 19 ani care a condus beat si a lovit sase copii pe trecerea de pietoni O victima de 11 ani a decedat
Șoferul care a produs un accident în Petroșani, în decembrie 2022, conducea fără permis și consumase alcool / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Servus Press, Observator
ADVERTISEMENT

Claudiu Nițariu, șoferul care în 2022 a lovit cu mașina șase copii pe o trecere de pietoni din Petroșani, a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru omor și tentativă de omor calificat.

Șoferul trebuie să plătească daune de peste un milion de euro

Conducătorul auto, care la data producerii accidentului avea 19 ani, conducea fără permis și era sub influența alcoolului. În urma incidentului, un băiat de 11 ani a murit la spital, iar alți cinci minori au fost răniți grav.

ADVERTISEMENT

Vineri, 23 februarie, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 13 ani și zece luni de închisoare pe șoferul care a produs accidentul și a fugit de la fața locului. El va trebui să plătească daune de peste un milion de euro.

Asemănări cu dosarul accidentului de la 2 Mai

”Cazul pune din nou pe tapet și în dezbatere de ce Vlad Pascu, deși situația în cazul lui este mult mai gravă, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpa și nu omor calificat, așa cum am cerut.

ADVERTISEMENT

Consider că în acest caz instanța a dozat corespunzător pedeapsa raportat și la vârsta celui care a produs accidentul și trecutul său.

Cazul s-a judecat relativ rapid, iar inculpatul a fost în permanență arestat”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

Șoferul a gonit cu 135 km/h cu o mașină defectă

Accidentul de la Petroșani s-a produs în seara zilei de 21 decembrie 2022. Potrivit datelor din dosar, Nițariu avea o alcoolemie de 1,57 la mie și a gonit cu 135 km/h pe străzile din Petroșani.

Experții au stabilit că șoferul ar fi putut observa victimele de la o distanță de 100 de metri, însă accidentul nu putea fi evitat pentru că timpul de reacție avut la dispoziție era mai mic decât cel necesar pentru oprirea autoturismului.

ADVERTISEMENT

În plus, mașina avea grave probleme la sistemul de direcție și nu îndeplinea condițiile legale pentru a putea circula pe drumurile publice.

Sentința în cazul șoferului care a produs accidentul de la Petroșani nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile de la data comunicării.

ADVERTISEMENT
Tags: